Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborg central kollektivtrafik tåg Västtrafik centralen centralstationen busskort kortläsare Västtrafikkortet biljett biljettpris bussbiljett kontoladdning Västtrafikkort busskort Bild: Karl af Geijerstam
Göteborg central kollektivtrafik tåg Västtrafik centralen centralstationen busskort kortläsare Västtrafikkortet biljett biljettpris bussbiljett kontoladdning Västtrafikkort busskort Bild: Karl af Geijerstam

Biljetter måste kontrolleras på bussarna

Västtrafiks system lockar till fusk

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Lars Holmin (7 januari) säger att kontrollerna ska fördubblas. Det har sagts i flera år. Jag ser sällan någon kontrollant. Han skriver att Västtrafik inte tänker sluta köra på tider då folk vill åka. Om chaufförerna känner sig hotade ska de banne mig inte behöva gå till jobbet.

LÄS MER: Vi ska fördubbla antalet kontroller på bussarna

Västtrafik säger sig ta hot och våld på allvar. På hur många ställen inom Västtrafiks område har det inte varit bråk? Västtrafik har infört ett system som lockar till fusk. Att ange skäl att det är många som reser i Göteborg så behöver man inte visa biljetterna där är befängt.

LÄS MER: M:s förslag mot fuskåkandet: Gå på längst fram i bussen

Stockholm (SL) har dubbelt så många resenärer som Västtrafik , där ska man visa biljetterna innan man går ombord. Det var ett försök att gå på i mittendörrarna, men där var en som stod med en biljettapparat där man skulle visa biljetterna.

LÄS MER: Sluta dalta med dräggen

Det system som Västtrafik infört är cyniskt . Vi skattebetalare får stå för notan. Nu har biljettpriserna höjts. Någon ska ju betala för fuskåkarna. Holmin, om jag minns rätt, Axel Josefsson uttalade att de var förvånade över fuskåkandet. Vad gör de åt detta? Jag vågar påstå att Västtrafik struntar totalt i det. Det är inte att vara rädd om skattebetalarnas pengar som moderaterna säger sig göra.

Sluta dalta med dräggen