Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bäst. World Economic Forum ger bra betyg till Sverige.

Bo Antonsson (SD) sprider rysk trollpropaganda

Catharina Bråkenhielm: World Economic Forum ger Sverige toppbetyg!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Bo Antonsson 12 december Vi i Sverigedemokraterna ser problemen

Det finns ingen som påstår att vi inte har kriminalitet i Sverige. Bo Antonsson hävdar i sitt inlägg "Det är vi som har rätt" att jag skulle förneka att det finns våldtäkter, skottlossning och köer inom vården. Inget kunde vara mer felaktigt. Sverige, precis som alla andra länder, har kriminalitet. Tyvärr kommer det nog alltid att vara så. Det är jag mycket tydlig med i min artikel. Men att, som SD, enbart visa samhällets avigsida och att skylla världens alla olyckor på en utvald grupp är ytterst obehagligt och ohederligt. Dessutom är det så som nazisterna en gång i tiden verkade.

Framför allt är det helt fel. Sverige är världens bästa land. Jag är inte ensam om att tycka det. Jag refererar till World Economic Forum i min artikel. Bo Antonsson verkar ha missat vad det är. WEF är en stiftelse som varje år anordnar en konferens i Davos som samlar världens märkligaste beslutsfattare inom politik och näringsliv. Inga S-kramare direkt. Det var det forumet som i somras utnämnde Sverige till världens bästa land. Argumenten som angavs var ett starkt välfärdssystem med bra pensionssystem, bra barnomsorg, en stark ekonomi, en stark export, ett jämlikt och jämställt samhälle, ett bra företagsklimat, kompetent arbetskraft och mycket lite korruption. Det är Sverige sett utifrån. Den verkliga bilden av vårt land. Inte rysk trollpropaganda som Bo Antonsson sprider.

Men Bo och de andra som kastar skit på Sverige blir allt färre. Hatsajterna, som de får sin näring ur, har vikande läsarsiffror och SD backade kraftigt i den senaste opinionsundersökningen från SCB. I maj 2016 låg det fascistiska partiet på 17,3 procent. Idag når de knappt upp till 14,8 procent. Och Bo, SD är inte ett parti som alla andra. Valet hösten 2018 står mellan de traditionella demokratiska partierna och SD.

 

Catharina Bråkenhielm (S)

riksdagsledamot