Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Här saknar kommunen rådighet. Bild: Lasse Edwartz
Här saknar kommunen rådighet. Bild: Lasse Edwartz

Bra att kommunen inte bestämmer över Landbadet

Ödetomterna på Bodele är en styggelse

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Enligt Bohusläningen 6 mars uttalar sig kommundirektören om den kommande planeringen av det tillfälliga badhuset i Uddevalla. Socialdemokraterna och vänsterpartiet förespråkar fortfarande Landbadet som alternativ till ett tillfälligt bad, med allt vad det innebär.

Kommundirektören däremot har en annan åsikt om denna placering ”Gustafsberg är ett område med många positiva faktorer och också ett unikt område med stort bevarandevärde. Kommunen har ju heller inte helt rådighet i området”.

Att Gustafsberg är ett unikt område med stort bevarandevärde är vi många överens om! Men vad hände med alla protester som presenterades för kommundirektören när husen på Bodele revs? Området Bodele-Gustafsberg hör ihop men med den skillnaden att kommunen äger marken på Bodele och resterande mark ägs av Gustafsbergsstiftelsen.

Vi var närmare tusen personer som skrev på protestlistor mot denna totalt meningslösa förstörelse av området. Det har skrivits spaltvis med insändare och frågor till både politiker och kommundirektören men inte ett enda svar har vi fått på varför det inte kunde utredas möjligheterna av ett bevarande av detta fina område.

Jag och många med mig vandrar på strandpromenaden och vad vi nu ser på dessa ödetomter är en styggelse, istället för ett levande område de små husen med fina och välvårdade trädgårdar ser vi bara fula ovårdade ödetomter!

Tack och lov att inte kommunen är ”rådig i området” där landbadet är beläget!

Mitt Uddevalla