Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Talar. Statsminister Tage Erlander talar på torget i Uddevalla under senaste nyvalsåret – 1958.

Bra om Sverige går till nyval som år 1958

Jag hoppas vi snart slipper detta politiska spel

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag har i tidigare insändare menat att Annie Lööf målat in sig i ett hörn i sitt ultimativa krav på att inte ge SD och S något inflytande. Nu visar det sig att hon inte målat alls, hon har stått i hörnet hela tiden.

Därav hennes begränsade perspektiv på egna politikens styrka och förmåga. Istället en sjuklig fixering på SD och kriget mot det partiet. Annie Lööf representerar velandets ideologi det vill säga Centern. Principerna är viktigare än möjligheten att få en bra politik för Sverige.

Partiet är nog det dyraste vi haft för svenska skattebetalare. Kärnkraftens avveckling utan tanke på alternativen som inte fanns att täcka upp bortfallet. Olof Johansson hoppade av för principen att vara emot Öresundsbron. Vem ser denna bro som en katastrof idag?

Om Annie Lööf kunde släppa sin enögdhet och fixering vid SD så vore det klädsamt med lite självrannsakan. Varför har SD växt vid varje val? Är väljarna missnöjda med något i vår politik? Är det något vi har missat i vad folk tycker är viktigt för Sverige? Har SD något som folk tycker är viktigt för fosterlandet och driver politiken som tänker på det i första hand? Tycker folk att SD säger som det är med invandringen?

Annie Lööf är en extrem politisk broiler som aldrig haft ett vanligt arbete där man måste tjäna ihop till sin försörjning. Istället har hon levt på skatterna som betalats in från andras arbete. Tyvärr är hon inte särskilt skicklig utan väldigt tondöv för problemen som väljarna lever med och vill ha lösta. Sjukvården, skolan, pensionerna, kriminalpolitiken och den slukande kostnaden för integrationen, det vill säga ett överintag av människor med låg utbildning, kultur och religion och lång inskolning och anpassningstid om än någonsin.

Om väljarna då skulle knysta om prioriteringen av skattemedel så dras rasistkortet snabbt fram och smälls i skallen på den som vågar knysta om att ”skall ni politiker inte tänka på Sverige först”? Där är största jordmånen för framväxten av SD. De har nu 1,1 miljoner väljare och alla är inte rasister utan är svenskar som missnöjda med Annie Lööfs och sjuklöverns nedrustande politik av vårt välfärdssamhälle.

Ständigt läggs nya vedträn på den brasan av sjuklövern och SD växer och växer. ”Kanske är det något vi missat….”

Utmärkande för veligheten var när man röstade mot sin egen kandidat till statsminister, visserligen en svag kandidat men ändå den man gått till val för att stödja. Istället för att visa självförtroende för sin egna politik röstar man bort den för att inte ge SD inflytande. Då är den egna ideologin inte så viktig och taktikern Löfven ler i mjugg. ”Att Centern alltid skall vara så enfaldiga”.

Jag hoppas vi snart slipper detta politiska spel och får gå till ett nyval där jag hoppas folks minne inte är för kort hur Lööf, Björklund med flera har skött sig. Förhoppningsvis åker några partier ur riksdagen då det bevisligen är för många kockar runt denna dyra politiska soppa

Anders Blide