Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Debattören tycker att breddningen av mittremsan på Göteborgsvägen är galenskap. Bild: Karl af Geijerstam

Bredare mittremsa på Göteborgsvägen är feltänkt

Varför korkar man igen trafiken i Uddevalla på det här sättet?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu är snart hela stan igenkorkad. Edingsvägen med avsmalningar och höjdskillnader plus nu ett hål i gatan bredvid den stora klump man lagt i avsmalningen.

Göteborgsvägen är väl det senaste av galenskaper där man bygger ut mittremsan så att det inte går att komma förbi till exempel bussar som lastar och det inte finns hållplatsfickor.

Sedan alla busshållplatser i stan som skulle göras om till det de en gång var, riktiga hållplatsfickor. Men det var väl bara ord för inget händer ju. Vid Agneberg som på många andra ställen i stan, vid de borttagna bussfickorna, sitter irriterade bilförare i kö och spyr ut avgaser när bussen stannat vid hållplatsen.

Folk springer härs och tvärs över gatorna i de här lägena. Förstår inte hur man tänker när man korkar igen stan på detta viset. Utryckningsfordon som ambulans har ju inte en chans att hinna fram när det är bråttom och det är stopp i trafiken. Det kan gälla liv eller död. Hur kunde man ändra på något som fungerade och var bra . Tänk så mycket bra man kunde använt våra skattepengar till i stället för att förstöra.

GA