Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Valstugor Sverige Demokraterna SD Bild: Lasse Edwartz

Brunsmeta inte kritik mot invandring

Väljare ska kunna tänka fritt

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik mot Rickard Joelsson Wallsby och Ilir Kastrati

LÄS MER: Vänsterpartiet hjälper fler att se klart

Bohusläningen och GP har tagit in mina insändare för att de har bredare åsiktskorridor än andra Det hedrar dem att inte ägna sig åt självcensur.

Väljare ska tänka fritt och beviset för det är Sverigedemokraternas ökade röster i tre senaste valen. Något har hänt i Sverige som gjort att folk tappat förtroendet för de partier som skapat glappet mellan väljare och valda. Detta har SD fångat upp och kunnat växa på grund av det som andra partier har missat. Folk är helt enkelt inte nöjda med massinvandringen. Otrygghet skapar flyktbeteende i väljarkåren till partier som SD och KD som visar större insikt och förståelse för oron.

Jag attackerade inte Cecilia Gralde i Aktuellt för annat än hennes opartiskhet och bristande förmåga hålla sin privata åsikt. Den bristande neutraliteten blev märkbar. Jag önskar inte åsiktsregistrering. Jag tror Vänsterpartiet har rensat sin byk men under polityren finns tankarna på socialismens välsignelser där verkligheten blir värsta fienden. Senaste skyltfönstret är Venezuela där socialismen raserat ett rikt land.

Taktiken att brunmåla SD går inte längre. Jag tror inte SD har så många kärnväljare utan har blivit ett missnöjesparti för en misslyckad invandring och dess ibland brutala konsekvenser för Sverige. Om partiet gör sin analys rätt så skalar de bort sina extremer och känner av opinionen, annars blir de vår tids Ny Demokrati och åker ur riksdagen.

Vi har alltid haft invandring till Sverige men det har varit folk som kommit hit och anpassat sig till landet som tog emot dem. Vi hade inte hedersmord, gruppvåldtäkter, sprängningar, skjutningar, bilbränder, no go zoner, sociala bidrags- och utanförskapsområden. Invandrarpolitiken har tryckts på uppifrån. Detta har partierna missat och givit grogrund för SD som enda hoppet för ett stopp och förändring.

Jag har inga invändningar mot det uppräknade gratis glasögon för barn med mera som V fått igenom. Däremot vänder jag mig mot uttrycket ”gratis”. Det finns inget sådant, utan det är av vänstern omhuldade ”någon annan” som skall betala, det vill säga ökade skatter. Om allt handlade om skatter så skulle V:s samhälle vara som bäst när vi hade 100 procent skatt, allt privat är fult, inga företag eller näringsliv och alla skulle leva på bidrag. Man har inte fattat att pengarna måste skapas i de hemska blodsugande företagen innan man kan fördela dem. Jag bryr mig inte om min vårdcentral är privat, utan om jag får snabb och bra vård. Det samhällskontraktet bland mycket annat har inte politiken klarat av. Socialister är väldigt bra på att göra slut på andras pengar till det roliga är över när de tagit slut.

Jag önskar Kastrati och Wallsby välgång i deras engagemang att utifrån sin ideologi förbättra samhället. Jag känner flera bra människor som röstar på V, jodå! Mindre brun färg bara, den fäster dåligt!

Därmed avslutar jag detta replikskifte.

Anders Blide