Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kontroller. Debattören anser att kontroller ska kunna skötas utan att passagerare missköter sig. Bild: Hasse Holmberg/TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Busschaufförer ska inte hotas på jobbet

"Ni ska inte behöva gå till ert arbete med en klump i magen"

Det är under all kritik hur busschaufförerna i Uddevalla ska bli utsatta för hot och våld under sitt arbete. Det är under all kritik att inte Västtrafik tagit till sig kritiken.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Men de tycks inte intresserade av personal och vanliga passagerare. Det är det här klientelet som missköter sig de tydligen värna om.

LÄS MER: Chaufförer och bussbolag förhandlar om biljettkontrollerna

De måste ju gilla att man inte behöver visa sina biljetter. Det är ett stolligt förslag som är strandsatt i Göteborgsregionen. Där springer folk ut och in vilka dörrar som helst.

Knappast någon som visar eller stämpla sina kort. Det är som elaka tungor säger ett riktigt socialsnöre. Detta låter ansvariga politiker fortsätta. Detta med skattebetalarnas pengar. Det finns inget annat länsbolag som håller på så här.

Västtrafiks ledning tycks vara helt inkompetent i mycket. Våra skattepengar ska inte gå till denna lekstuga där ledningen totalt negligerar sitt ansvar.

Denna nattrafik som inte är dyrare än vanlig trafik är under all kritik. Känner ni obehag så sjukskriv er. Ni ska inte behöva gå till ert arbete med en klump i magen medan slöddret tillåts härja fritt. Det är på tiden att det skattefinansierade Västtrafik börja ta ansvar.

Det finns otroligt mycket att säga om det bolaget.

En som ger Västtrafik sämsta betyg vid undersökningar