Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bygg simhallen bredvid den nuvarande!

"Jag har stegat upp avstånden och konstaterat att man får plats med en nybyggnad dubbelt så bred som den nuvarande"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Visst vore det bra med ett nytt badhus mitt i stan. Men varför bygga det på Walkesborgsbadets grund? Då uppstår ju problemet var man ska bada under byggnadstiden. Att som billös pensionär leta sig ut till Landbadet i Gustafsberg känns avlägset.

Bättre vore väl att bygga det intill? Det förefaller mig som om det finns tillräckligt med utrymme. Jag har stegat upp avstånden och konstaterat att man får plats med en nybyggnad dubbelt så bred som den nuvarande. Och detta utan att tillfarten hindras.

Och längden? Från Göteborgsvägen är det minst 50 meter till dagens byggnad. Så nog går det väl att bygga en simhall med 50 meters banor? Det behövs ju bars 25 meter till.

Bygger man nytt bredvid det hittillsvarande kan man rädda såväl Knut Fridells ek som den gamla idrottshallen. Förslaget är som Columbi ägg. Det kanske förklarar varför att det ännu inte diskuterats?

Nu finns det en skylt som ska visa var bygget ska lokaliseras. Den står helt rätt till om man bygger intill den. Men om man först ska riva och sedan bygga nytt, så borde skylten placeras alldeles framför Walkesborgsbadets entré. Jag hoppas att skylten kommer att stå kvar – och visa sig riktig.

Hans Brattberg

75 år, simmotionär

Här finns det plats. Skribenten har gjort undersökningar på plats.