Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bohus Malmön Stallebrottet med en liten hamn Bild: Lasse Edwartz

Bygg Stenens Hus på Malmön!

Jan-Olof Larsson (S): Hus. Detta skulle kunna bli en bra insats för att utveckla och öka attraktiviteten på Bohus Malmön.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Diskussionens vågor går höga om vi skall ha och i så fall hur det skall utformas ett ”Stenens Hus” i Sotenäs.

Turistkommunerna längs Bohuskusten gör allt för att förlänga turistsäsongen. På Tjörn har man lyckats få Akvarellmuseet, i Lysekil har kommunen satsat på Havets Hus. Båda ställena drar många turister/ besökare året runt till kommuns och näringslivets fromma, inte minst skapar det arbetstillfällen.

I Sotenäs hade vi stora stridigheter och mycket protester när kommunen skulle satsa tre miljoner på Nordens ark. Ett ställe som idag drar turister/besökare och skapar flera åretruntarbetsplatser. Protesterna har tystnat med åren.

I dag diskuterats om vi skall ha ett Stenens Hus i kommunen. Sotenäs är en kommun som skapats av fisket och stenindustrin så en mer riktig plats är svårt att finna. Eftersom det alltid skapar diskussion så fort Udden i Hunnebostrand diskuteras så borde väl någon annan plats i kommunen kunna komma i fråga.

Bohus Malmön är en stenrikets pärla och skulle kunna passa utmärkt för en lokalisering av Stenens Hus. Detta skulle kunna bli en bra insats för att utveckla och öka attraktiviteten på Bohus Malmön. Inte minst kunde en sådan satsning kunna bidra till att få en bättre vägsträckning och kanske också en bro. Detta skulle kunna ge kommunen möjlighet att utveckla denna del av kommunen med fler åretruntboende och ökad sysselsättning på året-runt basis.

Jan-Olof Larsson

Socialdemokrat