Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

C och L har gått i maktpartiets fälla

Centerpartiet och Liberalerna har gått rakt in i maktpartiet Socialdemokraternas fälla och samtidigt dödas Alliansen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Helgen har varit dyster för svensk borgerlighet. C och L har splittrat den allians de en gång varit med och byggt upp. Det är bara att gratulera Socialdemokraterna, de lyckades splittra den gemensamma kraft som avbröt deras prenumeration på maktinnehav i åtta år.

Visst, C och L har fått lite löften om frihetlig politik, men för att ändra riktningen på ett land som är på väg åt fel håll så måste vi få ett nytt ledarskap. Sanningen är den att många av de stora genomslag som C och L menar att de får för sin politik bara är utredningar. De ska tillsättas en utredning om förändring av 3:12 reglerna. Arbetsrätten, med betoning på undantag i LAS, ska utredas. Även beredning på Rut-avdragen ska utredas. Listan kan göras lång. Socialdemokraterna är ett utpräglat maktparti som vet hur man spelar det politiska spelet och låter C och L gå in i en fälla av utredningar.

Vad C och L helst inte pratar om är de områden där de inte får igenom några förändringar. Titta till exempel på den utrikespolitik de kommer låta fortgå. Margot Wallström kommer kunna fortsätta att bygga relationer till Mellanösterns antisemitiska diktaturer, samtidigt som man totalt raserar alla relationer med regionens enda demokrati, Israel. S och MP har den gångna mandatperioden på svaga grunder erkänt Palestina som stat, en “stat” där Abbas varit president sedan 2005. Att stötta en sådan utrikespolitik skulle innebära att Liberalerna slänger sitt hängivna stöd för Israel i papperskorgen. Menar man att man på riktigt är motståndare mot extremism, ska man inte bara fördöma den i Sverige, utan även utomlands.

Centerpartiet och Liberalernas avsikt med denna regeringsbildning är att Sverige nu ska gå mot en frihetlig riktning. Men avsaknaden av en konsekvensanalys är tydlig. Helt upptagna med sin imagefixering har de glömt bort vilket maktparti Socialdemokraterna är. Nu väntas fyra år till av socialistiskt inflytande, mer makt till staten, mindre till individen och familjen.

Allianssamarbetet som vi känner det är över och Sverige har nu två borgerliga oppositionspartier, M och KD, oavsett vad velande liberaler påstår sig vara. För oss så har socialdemokratin alltid varit vår huvudmotståndare, och kommer fortsätta vara det. Vi är övertygade om att borgerlig politik bedrivs bäst av en borgerlig statsminister.

William Arkemar

1:e vice distriktsordförande i MUF Västra Götaland Norra,

Jonathan Derneborg

Ordförande KDU-fyrbodal