Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jan Ivarson (arkivbild)

Centern bidrar till brister i vården

Migrationspolitiken tar resurser från vården.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar på Cecilia Andersson (C) och Kenneth Gustavsson (C) 27 maj

Två centerpolitiker skrev att det behövs fler händer i vården. Det har de rätt i. För några år sedan försökte politiker övertyga om att det behövdes invandring för att fler behövs i vården. Om det var sant visar vårdens personalbrist att Sverige har haft för liten invandring. Tro't den som vill.

I verkligheten har invandringen ökat antal vårdsökande och resurserna har inte ökats i motsvarande grad. Vården kräver inte bara mer personal, utan även mer utrustning, medicin och pengar.

Invandrade har färre anställbara för vårdtjänster än motsvarande grupp svenskar. Därför bidrar inte ökad invandring till att lösa vårdens personalbehov, utan förvärrar situationen och pengar undandras vården för att gå till försörjningsstöd.

Nödlösningar som en miljard för ökad tillgänglighet är som att släcka en skogsbrand med en hink. Miljarden för tillgänglighet är en nödlösning som skall ställas i relation till hundratals miljarder som migrationspolitiken kostar folkhushållet. För det har Centern stort ansvar.

Jan Ivarson

politiskt obunden