Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Blåkulla Bild: Lasse Edwartz
Blåkulla Bild: Lasse Edwartz

Centrum mår bättre av stadshus än badhus

Handeln i Uddevalla påverkas inte så mycket av badhusplaceringen

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Pål Magnusson angående badhuset

LÄS MER: Badhus vid Rimnersområdet tömmer centrum på folk

Efter att ha tagit del av debattartikel av Pål Magnusson 2019-10-29 kan vi konstatera att Magnusson bör läsa på historien innan han ger sig in i debatten. Då hade han insett att gruppen Vårat Gäng redan första halvåret 2017 presenterade idén med att successivt bygga ut området kring Rimnersvallen, i folkmun ”Rimnersområdet”, till ett efterlängtat idrottscentrum i Uddevalla.

Detta innebär att idén presenterades redan före 2018 års valrörelse och långt innan det fanns en politisk samverkansmajoritet med sex partier. Så någon lobbygrupp till denna samverkansmajoritet är gruppen Vårat Gäng definitivs inte.

Vi arbetar helt opolitiskt med ett syfte och mål: att göra det bästa för Uddevalla, oavsett vilken politisk konstellation som styr Uddevalla. Men om Magnusson ändå vill sätta epitetet lobbygrupp på Vårat Gäng, så skulle man kunna säga att Vårat Gäng är en opolitisk lobbygrupp för Uddevallas bästa.

Att dessutom anklaga Vårat Gäng för att göra centrum mindre attraktivt visar åter igen att Magnusson är dåligt påläst. Centrumhandeln har successivt minskat till förmån för den kommersiella servicen på Torp, trots att nuvarande badhus ligger i centrumkärnan.

Det är helt andra parametrar som styr var människor väljer att göra sina inköp, inte minst utbud, tillgänglighet och parkeringsavgifter.

Om nu Magnusson vill medverka till att utveckla centrum är flytten av stadshuset från ”Blåkulla” till centrum just ett sådant projekt. Drygt 400 arbetstillfällen och dessa många besök skulle göra ett välkommet tillskott för centrumhandeln.

Vårat Gäng

Gamla Uddevallabor med olika yrkesbakgrund och med en bred erfarenhet av andra destinationer med inriktning på Uddevallas bästa

Nils Carlsson, Per-Olof Ek, Ingela Hellberg, Kent Passbo, Håkan Kragnert, Tommy Reinhardt med flera