Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kungsmarken.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Därför är det bättre med äldreboende i Dingle

Dinglebo: Alla orter behöver service.

Replik till "Brinner för Munkedal" 2 maj

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Läste i tisdagens tidning med ett lätt förhöjt ögonbryn av förvåning insändaren "Brinner för Munkedal". Ett ypperligt sätt att blanda äpplen och päron i samma artikel. Det av kommunstyrelsen i Munkedal fattade beslutet att lägga ett äldreboende för hela kommunen på Kungsmarken anser jag vara en illa vald plats.

Just med tanke på den brandstation som "Brinner för Munkedal" nämner i sin artikel. Då man blir äldre har man ju inte den goda nattsömn som man har vid yngre dagar och att då väckas av sirener från en utryckning främjar ju inte välbefinnadet. Jag vet inte om just de övervägande kvinnliga anställda på ett äldreboende är den stora rekryteringsbasen för räddningstjänsten men i såfall finns ju Ekebacken och Allegården inom fem minuter från brandstationen.

Skulle med glädje se att ett nytt äldreboende läggs i Dingle då det ligger mer centralt i kommunen, mitt emellan Munkedal och Hällevadsholm.

Kommunstyrelsen kanske skall inse att det finns fler orter i kommunen än Munkedal och att de orterna också skall leva och ta del av kommunal service.

Dinglebo