Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Föreningsengagerade politiker måste prioritera.
Föreningsengagerade politiker måste prioritera.

Därför är det fel att ändra mötesdag för kommunfullmäktige

Personliga hänsyn försämrar för de som är engagerade i föreningslivet i Munkedal

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det ändrade majoritetsförhållandet i Munkedal kan verkligen ställa till det. Vid första fullmäktigemötet beslutade majoriteten att ändra mötesdagar för fullmäktige från torsdagar till måndagar, orsaken var att en från SD och en från M kom in i riksdagen, de har tydligen måndag som fridag i det forumet (egentid), vilket skulle medföra att de skulle kunna vara med på fullmäktigemötena i Munkedal.

Men inte en tanke på vad det får för konsekvenser för alla andra medborgare i Munkedal. I centralorten finns en enda möteslokal att hyra, Församlingshemmet. Den är bara tillgänglig för uthyrning på måndagar. Det innebär att de som är politiskt intresserade, men även är engagerade i föreningslivet måste välja bort någon av aktiviteterna. Det innebär även att de med politiska uppdrag måste avstå sitt politiska engagemang, eller sitt föreningsengagemang, för att två politiker som valt att engagera sig i rikspolitiken skall kunna närvara om de inte har något annat på agendan.

Jag anser att detta förhindrar många medborgare från att delta i det politiska arbetet, då de måste välja det ena eller andra. Som jag ser det är det ett negativt ingrepp i de demokratiska spelreglerna.

OG