Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Har infrastruktur. Munkedal. Bild: Lasse Edwartz
Har infrastruktur. Munkedal. Bild: Lasse Edwartz

Därför är Munkedal en pärla!

Underbar natur, bra kommunikationer, bästa grannar, och fantastiska gourmetrestauranger!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är med stort intresse och förvåning jag följer med i turerna kring vad som sker i Munkedal politiskt. Efter valet och mandatfördelningen blir det med all sannolikhet ett annat styre i vår kommun. Och det är klart att besvikelsen är stor när makten glider ur händerna på den gruppering som fått minst mandat.

Om väljarna flytt borde ju det rimligen ge en viss självinsikt om rannsakning om vad som gått fel. Väljarna hade inte flytt om förtroende funnits och jag är en av de som flytt ett parti efter många år.

Jag tycker det är stor skillnad på kommunalt eller regionalt politiskt arbete samt riksnivå, för på lokal nivå är människorna/företrädarna för mig otroligt viktiga, hur de är och agerar mot varandra samt sina medmänniskor.

En kommun är ganska hårt hållen gällande ekonomin som skall gå ihop. Det är inga större revolter som kan åstadkommas oavsett partifärg. Därför blir personerna som väljs en viktig del i mitt val. Vilket såklart är subjektivt utifrån mina värderingar och kännedom om hur de agerar.

Och det är ju på det viset att i en mindre kommun känner förtroendevalda varandra på ett helt annat sätt och samarbete funkar oftast bättre just på grund av personliga kontakter. Oavsett partifärg kan nog de flesta styra tillsammans och få till stånd bra beslut. Inte för alla då särintressen alltid vill ha den största kakan, men det är nog samma överallt.

Som medborgare vill jag att vår kommun skall styras på bästa sätt utifrån de förutsättningar som finns.

Makt! Det talas mycket om makt, att få makten, vilket har blivit ett fult ord istället för att konstatera att det är makten som gör att du kan påverka på bästa sätt utifrån dina värderingar och intressen. Att jobba för det dina väljare har valt dig för, så gott det går då kompromisser alltid är nödvändiga. Så jag tycker politiken i Munkedal är väldigt spännande just nu. Hur det kommer att märkas för oss väljare, om det nu gör det.

Själv har jag tidigare varit aktiv politiskt och kan varmt rekommendera alla att någon period under sin livstid engagera sig och påverka. Otroligt lärorikt. Jag beundrar fritidspolitiker/politiker som delar av sin tid lägger ned stor kraft och energi för att vi andra skall få ett bra samhälle. Ni är värda guld!

För mig är Munkedal en pärla! Här finns det mesta jag behöver. Och jag har inte ångrat en sekund att vi bosatte oss här för 12 år sedan. Underbar natur, bra kommunikationer, bästa grannar, och fantastiska gourmetrestauranger centralt och i omgivningen. Vår son gick bland annat i den helt fantastiska Bruksskolan.

För mig som jobbar i ett stort geografiskt område är närheten till infrastrukturen ovärderlig.

Tomas Gillberg

nöjd Munkedalsbo.