Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Därför är Skarsjövallen inte till någon nytta för kommunen

Ulf P Green: Politiker, är ni redo att släppa tanken på att köpa Skarsjövallen?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Stefan Edman 3 juli

LÄS MER: Skarsjövallen har en bred samhällsnytta!

Stefan Edman skriver i en insändare att Skarsjövallen har en bred samhällsnytta och att det i första hand är en framsynt strategi för att vidareutveckla den södra kommundelen de kommande tio åren. Allt det som Stefan Edman anför som skäl kan kommunen uppnå utan att köpa före detta elitlaget LSK:s anläggning.

En bra skolmiljö, en inomhushall i anslutning till skolan och bostäder med aktivitetscentrum låter mycket positivt för invånarna i kommunen och framförallt för barn och ungdomar. Att kommunen köper anläggningen bidrar inte till utveckling för barn och ungdomar i Ljungskile. Om LSK går i konkurs riskerar ungdomsverksamheten Grohed/Ljungskile att upphöra enligt Edman. Mig veterligen tränar och matchspelar inte barn och ungdomar på Skarsjövallen utan på planer bredvid. Om de ideella krafternas insatser oavkortat går till barn- och ungdomssatsningar så får de säkerligen ännu bättre förutsättningar än idag. Låt elitsatsningen bekostas av medlemmar, sponsorer och spelarförsäljningar.

LSK! Gör som Kroppskultur, Uddevalla HC, Qviding samt Åtvidaberg och ta ansvar och anpassa föreningen efter ekonomin. Kanske är det för de privata lånen som givits till LSK som frågan drivs så hårt.

LÄS MER: Därför borde Uddevalla kommun köpa Skarsjövallen

Nu är valrörelsen igång och vi är många kommunmedborgare som nu nyfiket väntar på svar från både Uddevallas rödgröna majoritet och oppositionen, blockvis och/eller parti för parti. Alltså: Är ni redo att släppa tanken på att köpa Skarsjövallen och som alternativ satsa på barn- och ungdomsverksamhet istället för satsning på högavlönade fotbollsspelare i division 2 och ett före detta elitlags satsning att åter kanske bli ett elitlag.

Ulf P Green

Uddevalla

http://www.bohuslaningen.se/åsikt/debatt-och-insändare/låt-ljungskile-gå-i-konkurs-1.4672517