Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bordtennisturnering i Munkedals sporthall. Bild: Lena Garnold

Därför behövs en ny sporthall i Munkedal

Golvet är alldeles för halt. Alla får inte plats. Man ska inte behöva åka till Dingle.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Ny sporthall i Munkedal behövs, för den är aldrig ledig. Varje år är den full och det finns inga tider att hyra. Jag vet att det inte finns tider för alla sporter, för det finns för lite tider.

För det första:

Hallen är aldrig ledig. Vissa hyr hallen till att köra radiostyrda bilar. Jag tycker detta är fel, då man kan köra sina radiostyrda bilar i den lilla hallen. De borde köra där i den lilla hallen för att fler lag i innebandyn ska kunna få fler tider. Just nu i innebandyn får flera åldrar inte börja för att det inte finns tider. Detta gör att de inte blir så bra som de hade kunnat bli. Jag tänker att det är dags att ändra för att alla ska kunna spela innebandy i Munkedal eftersom det är ett innebandysamhälle. A-laget låg i division 2 förra året. Det gör att fler folk vill börja i Dingle AIK för det är en såpass bra klubb att man ska kunna bli bra själv.

För det andra:

Jag tycker även det är dåligt eftersom vissa lag får spela i Dingles hall och den är lite för liten och den har för dålig sarg. Till exempel Tjejlaget får spela där och det är inte så bra. Det är viktigt att allt ska kunna ske i Munkedal med innebandyn eftersom alla hemmamatcher spelas där och vissa målvakter låter sina grejer ligga kvar där för att de ska slippa dra runt på de varje gång de är träning.

Ni som inte tycker det, kan ju tänka en gång till! Tänk er att ni ska åka på träning och så får ni veta att ni ska träna i Dingle! Detta gör att färre åker och tränar för det är lite för liten plan. Även att de inte kan göra alla övningar ordentligt, för det är för liten plan.

Och ni som säger att vi inte har pengar på detta. Då säger jag: lägg pengarna på bra saker istället för massa onödiga saker som gynnar två personer. Om vi får en ny hall blir det bättre för de flesta ungdomar. Munkedal är ett sportsamhälle.

För det tredje:

Golvet i den ”bästa hallen” är alldeles för dåligt. Varje gång man tränar är det jättehalt. Vi måste ändra på detta, då det är för riskabelt att spela innebandy med dåligt grepp under skorna. När vi tränar kallar vi det ”Munkedals ishall” för det är så halt. Tänk att du kommer i full fart kamp om bollen och du måste bromsa in snabbt men du hinner inte de för är för halt och du åker in i väggen då gör de väldigt ont.

Sammanfattningsvis vi behöver en ny hall för alla sportintresserades bästa.

Spiderman