Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rolf Berg (S) i Munkedal. här ståpr han vid Arena Sörbygden.

Därför händer inget i Håby

Kommunen har aldrig ägt marken och har inte kunnat ställa krav

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Henning Kongstad 10 maj

LÄS MER: Varför händer inget i Håby?

Henning Kongstad uttrycker i sin insändare frustration över att inget händer på fastigheten i Håby som var tänkt att bli köpcentra. Han delar denna frustration med många i Munkedals kommun inklusive politiker, som var med och fastställde den detaljplan, som möjliggjorde byggandet av ett köpcenter. Sedan dess har inte mycket hänt förutom att ett antal planer och löften om etablering har presenterats.

Idag ser vi att det norska företag, som äger marken, nu vill sälja fastigheten. Den politiker som Henning syftar på är troligen mig, Rolf Berg. Jag beklagar om jag uttryckt mig på ett arrogant sätt i diskussioner om Håby. Vad det förmodligen handlade om var att jag som företrädare för Munkedals kommun påpekade att kommunen aldrig ägt den mark, som det norska företaget köpte av privata markägare och därför inte kunde ställa krav, som vi annars gör när vi säljer mark.

Kommunen var inte en part i affären förutom några tusen kvadratmeter boll- och lekplan som låg norr om bebyggelsen. Däremot tog kommunen fram detaljplanen på uppdrag av de norska ägarna. Jag hoppas att vi även fortsättningsvis kan ha bra frukostmöten och näringslivsträffar med konstruktiva diskussioner.

Rolf Berg (S)