Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Håby företag tänkt industriområde Stora Blå Bild: Lasse Edwartz
Håby företag tänkt industriområde Stora Blå Bild: Lasse Edwartz

Därför har Nyberg rätt om Håby och Kvistrum

Elisabeth Eriksson: Man kan nu likna Håby vid en spökstad och de politiker som en gång vurmade för Håby med ett köpcenter tycks helt handlingsförlamade.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Angående inlägg av Göran Nyberg i Bohusläningen måndag 27 augusti vill jag till fullo instämma i hans åsikt att Håby och Kvistrum måste åtgärdas!

När Håby skulle exploateras för att skapa ett nytt köpcentrum var Miljöpartiet, vilket jag då företrädde i kommunfullmäktige, det enda parti som var emot en etablering av ett köpcenter där. De övriga partiernas företrädare talade sig varma om arbetstillfällen och trodde blint på att ett köpcentrum skulle vara gynnsamt för Munkedals kommun. De, som bodde i villorna närmast där köpcentret, där köpcentret skulle byggas, var säkert inte lika positiva.

De köptes ut av exploatören och hyresgäster i huset, som en gång varit apotek, blev uppsagda. En av dem ringde mig och var mycket bedrövad. Så gick tiden och inget köpcentrum kom till, istället, som Göran Nyberg mycket riktigt påpekar, förstördes den gamla samhällsstruktur som så länge funnits i Håby. Man kan nu likna Håby vid en spökstad och de politiker som en gång vurmade för Håby med ett köpcenter tycks helt handlingsförlamade. Jag är inte förvånad, för när jag ställde frågan i fullmäktige om det fanns någon handlingsberedskap om inget köpcentrum kom till, hade man inget svar att ge.

När det gäller Kvistrum så tänker jag varje gång jag åker förbi så trist det ser ut där, när man skulle kunna göra något verkligt intressant och fint av det området, precis som Göran Nyberg också skriver. Han har flera goda idéer om det, idéer som jag verkligen vill understödja. Jag hoppas att även de övriga politikerna gör det efter valet!

Elisabeth Eriksson

Hedekas