Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Putin spelade hockey i Moskva i mellandagarna.  Bild: Alexei Nikolsky
Putin spelade hockey i Moskva i mellandagarna. Bild: Alexei Nikolsky

Därför har Putin anledning att vara missnöjd med Sverige

Den svenska demokratin mår bra och levererar

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Om den nya regeringen kommer driva en högerpolitik, eller vänsterpolitik, eller en liberal politik, tvistar de lärde. Kristersson (M) gnäller, Sjöstedt (V) gnäller. Den fristående politiska gruppen DiEM25 [paneuropeiskt vänsterparti, red anm] , som har ett trollspö, och kan strunta helt i sakernas förhållande, gnäller de med. Jimmie Åkesson (SD) är delvis nöjd, trots allt. Så länge tidningarnas ledarsidor, liksom de politiker som inte får sitta vid makten, hånar demokratins demokratiska processer – då är Jimmie Åkesson Jättenöjd.

Vladimir Putin, Rysslands enväldige härskare är nog både nöjd och missnöjd. Nöjd precis som Jimmie, med att den västliberala, svenska demokratin i flertalet svenska medier, beskrivs som att den är i kris. Samtidigt är självklart Vladimir Putin ytterst bekymrad för att han vet att sanningen är den totala motsatsen – den västliberala, svenska demokratin har aldrig varit mer funktionell, väloljad och levererande, än vad den är just nu. Kanske dags för Putin att anställa fler troll i St Petersburgs trollfabriker, samt att börja avlöna dito inom den svenska extremhögern och extremvänstern.

Stefan Löfven går till jobbet, administrerar den representativa demokratiska S-MP-ministären för den kommande mandatperioden, efter bästa förmåga. Liberalerna och Centern stödjer denna regering framför att trassla in sig i ett samarbete med SD, som startades av en flock nazister för trettiotalet år sedan. Med tanke på SD-politikern från Torsby, som år 2019 fortfarande längtar efter att Christer Pettersson, som misstänktes för mordet på Sveriges statsminister, Olof Palme (S), ska återuppstå, tycker jag att Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L), valt den bästa demokratiska arbetsformen för det västliberala, demokratiska landet Sverige. Det, är nationell patriotism

Pål Magnusson

Uddevalla