Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ett nyval kan öppna för att Åkesson och Kristersson gör upp. Bild: Claudio Bresciani/TT

Därför måste Sverige gå till nyval

Socialdemokraterna och Moderaterna måste våga göra upp med Sverigedemokraterna

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi behöver en regering som vågar ta beslut. I dagens svaga koalitionsregering är det enskilda partiintressen som prioriteras och därmed kommer landets bästa i andra hand.

Vi behöver en regering som konsekvent vågar stå upp för Sveriges bästa. Statsminister Löfven och hans ministrar tillåter idag att Sverige slits sönder genom att försöka tillmötesgå småpartiernas ständiga krav på favörer till olika särgrupper av befolkningen .

Ett nyval kunde ge möjlighet för två eller tre av de stora partierna S, SD och M att gå tillsammans. Detta förutsätter att S och M kommer över sitt självskadebeteende att inte ens tala med Sverigedemokraterna.

Målet är att bilda en slagkraftig regering. En regering som vågar ta beslut i stora frågor. En regering som inte bara tillsätter utredningar och sedan efter flera år skickar de ofta urvattnade förslagen på remiss. Bara en regering som även vågar ta beslut om obekväma och impopulära åtgärder kan få Sverige på rätt kurs igen.

Här exempel på sådana åtgärder, som också skulle främja den svenska tryggheten:

Minska asylinvandringen och minimera anhörighetsinvandringen. Lägg mer fokus på att förbättra integrationen av de som redan är här.

Skärp kraven för att bli svensk medborgare. Kunskap i svenska och dokumenterad kännedom om svenska bestämmelser, statsskick och seder måste vara självklara villkor för medborgarskap och därmed åtföljande livslånga fördelar.

Verkställ tagna utvisningsbeslut, trots protester från vissa partier, media och utländska institutioner.

Reformera bidragspolitiken. Sluta ge bidrag till dem som har förmåga att arbeta. Se till att låginkomsttagare som jobbat hela livet aldrig får mindre i årlig pension än vad ny-anlända sammanlagt kan få i olika bidrag.

Ge tillbaka rätten till lärarna att ställa krav och lägga ansvar på sina elever.

Bekämpa den ökade brottsligheten med hård konsekvens – sänk nuvarande åldersgränser för straffpåföljder. Ge polisen ytterligare stöd och större befogenheter. Regeringen bör även stå upp och ge moraliskt stöd vid politiskt färgad mediakritik.

Staffan Gunnarsson

Grundsund