Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hunnebohemmet. Lägger någon ett bud på driften? Bild: Richard Svedberg

Därför säger vi nej till utmanarrätt i Sotenäs kommun

Socialdemokraterna: Ska vi kunna rekrytera personal till kommunens verksamheter så som vård och skola så behövs det rimliga arbetsvillkor

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Moderaterna och deras Allians i Sotenäs vill lägga ut så mycket som möjligt på entreprenad. Det senaste förslaget är nu att införa så kallade utmanarrätt. Att privata bolag skall kunna utmana den kommunala verksamheten genom att lägga lägre bud. För det handlar oftast om billigaste pris.

Så ett företag skulle kunna utmana kommunen på driften av Hunnebohemmet och lägger de ett lägre bud så får de ta hand om verksamheten.

Kommunen kommer hela tiden att stå som garant för verksamheten och alltid vara beredd att ta över ifall något skulle gå över styr, att Sotenäs kommun skulle kunna kräva att verksamheten har kollektivavtal och schyssta villkor är bara att glömma den frågan äger bara företaget som gjorde upphandlingen.

Detta innebär att kommunen hela tiden står där med hela kostnaden som skall slås ut på ett färre antal verksamheter.

Sotenäs kommun är arbetsgivare till många av kommunens invånare, är det så den vill behandla sina anställda?

Personalen inom Sotenäs kommun jobbar oftast ofrivillig deltid eller är visstidsanställda. Hög sjukfrånvaro och dåliga arbetsvillkor präglar verksamheten.

Inom omsorgen är sjukfrånvaron hög, timanställda utgör ca 40% av arbetsstyrkan.

Vi Socialdemokrater ska under nästa mandatperiod införa heltider i hela kommunen utefter beslutet som togs 2012. Heltid skall vara norm!

Ska vi kunna rekrytera personal till kommunens verksamheter så som vård och skola så behövs det rimliga arbetsvillkor så att vi skapar attraktiva jobb som unga vill utbilda sig till.

Det behövs mer personal, möjlighet till heltid, bättre löner och mindre arbetsgrupper. Inte minst behövs det möjlighet till fortbildning och utveckling i jobbet.!

I kommunens dokument står det att vi skall vara en attraktiv arbetsgivare, detta måste naturligtvis även gälla dem som ska utföra jobbet.

I dag är vi inte en attraktiv arbetsgivare. Alternativet till borgarnas förslag är att vi satsar på personalen för att få en hög kvalité genom att personalen trivs och där de får möjlighet att göra ett bra jobb.

Det är du som väljare i Sotenäs som bestämmer hur vi skall behandla vår personal och bestämmer vilka förutsättningar vi skall ge dem.

Detta gör du 9 september!

Socialdemokraterna i Sotenäs

Therese Mancini

Ordförande Socialdemokraterna Sotenäs

Jan-Olof Larsson

Riksdagsledamot emeritus