Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Låt mer vara kvar i plånboken Bild: Henrik Montgomery/TT

Därför ska skatterna sänkas

Låt svenska folket ta ansvar för sina liv!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Folk får inte vård i tid, tåg går inte i tid, höga fallskärmar till politiker med mera. Politiker hanterar våra skattepengar på ett slösaktigt och ineffektivt sätt, pengar som alla som arbetar och driver företag har bidragit med, pengar som skall få Sverige som land att fungera, används inte rätt. Jag tycker skatten ska sänkas och att vi i Sverige ska ha mer eget ansvar, det leder till att vi kommer få mer för det vi betalar i skatter.

Då kanske du tänker, ”men om sådana som inte kan ta hand om sig själva får mer ansvar kommer de bli kriminella”.

Då säger jag: Nej! Det gäller att Sverige måste få in alla i arbete när de unga är redo för det.

Snatteri påverkas ofta av att ens familj inte har pengar nog för att leva ett ok liv. Jag tänker att genom att sänka skatten får fler familjer tillräckligt med pengar för att leva ett bra liv och istället för att ge skattepengar till politiker som inte hanterar pengarna rätt så kan familjerna som behöver bidrag få bidrag. Jag menar inte att vi inte ska ha någon gemenskap i samhället och inte att riksdagen inte ska vara styrande, utan att vi i Sverige ska kunna arbeta hårt och därför få bättre betalt efter skatt än en person som inte arbetar lika hårt. Tjejer och killar ska tjäna lika mycket.

Jag tycker att betalningen ska bero på jobbet och kvalitén man lägger i sitt arbete. Inte överhuvudtaget vilket kön man har. Låt svenska folket ta ansvar för sina liv! Sänk skatten och låt svenska folket tjäna det de förtjänar!

Politiskt insatt ungdom