Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Därför ska vi lägga och rösta för en M-budget

Johan Hultberg (M): Riksdagen är ingen övergångsriksdag

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

LÄS MER: Moderaternas budgetförslag är sabotage!

I Bohusläningen (31/10) går socialdemokraten Stellan Welin till hårt angrepp mot Moderaterna. Varför? Jo Welin är rejält upprörd över att vi moderater deklarerat att vi i höst, om vi då fortfarande bara har en övergångsregering, kommer lägga en budgetmotion och helst en alliansgemensam sådan. Welin menar att det är fel när Sverige för närvarande har en övergångsregering.

Mitt och Moderaternas självklara svar på Welins kritik är att riksdagen inte är en övergångsriksdag. Mitt uppdrag som moderat riksdagsledamot är att företräda de moderata väljarna och arbeta för att de idéer som mitt parti står för ska få genomslag i praktisk politik. Jag förstår naturligtvis att Welin som socialdemokrat ogillar detta och vill att M och övriga partier som inte ingår i övergångsregeringen skall lämna walk over. Men Moderaterna kommer inte lämna WO – vi kör ändå in i kaklet för att driva vår politik och för att bilda en alliansregering.

Welins upprördhet får mig att tänka på Marita Ulvskogs bevingade ord från valet -76. Ulvskog sa då när den borgliga valsegern var ett faktum att ”det kändes som en statskupp”. Det är hög tid att både Ulvskog och Welin inser att socialdemokraternas inflytande inte är en naturlag. Väljarna har i valet sagt sitt och nu är det upp till oss folkvalda att förvalta det förtroende som vi fått. För mig innebär det att jag nu gör allt vad jag kan för att driva den politik som Moderaterna och Alliansen gick till val på.

Sverige har stora och allvarliga problem som inte kan vänta. Därför behövs en budget som gör det mer lönsamt att arbeta, som pressar tillbaka utanförskapet och som gör att vi får fler poliser och kortare vårdköer.

Johan Hultberg (M)

Riksdagsledamot för Fyrbodal