Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ebba Busch Thor (KD) har redan röstat, men insändarskribenten är så sur på politiker att hen tänker låta bli. Bild: Janerik Henriksson/TT

Därför tänker jag inte rösta den 26 maj

För allt för många handlar det bara om att sko sig på alla ersättningar man får.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Senaste månaderna har ett antal politiker fångats med fingrarna i syltburken. Har i stor utsträckning handlat om hur dom missbrukat reglerna kring dubbelt boende och deras möjlighet att få ut ersättning för detta. En i raden är moderaternas ekonomiska talesperson som har sin familj boende i Stockholm, men själv stått skriven på annan ort och har på så sätt fått ersättning för dubbelt boende, trots att personen i fråga bott med sin familj i Stockholm och därmed inte varit berättigad till denna ersättning. Till och med post har gått till boendet hos familjen i Stockholm.

Rätten till denna ersättning är inte framtagen som en möjlighet för de som bor inom 50 km från sitt arbete, utan för de som bor längre bort och skall givetvis inte kunna missbrukas, så som allt för många politiker gjort senaste tiden. Personen hade till och med mage att i höstas inför valet trumpeta ut att alla kronor som går till bidrag är en krona som kunde gått till sjukvård eller skola. Eftersom det tycks vara mer eller mindre standard att politiker skriver sig på annan ort för att få rätt till ersättning för dubbelt boende, så blir det mycket pengar som istället kunde gått till sjukvård och skola istället för att gå som bidrag till redan överbetalda politiker.

Jag utgår från att partiledningen omedelbart sparkar denne person från sin post då dennes trovärdighet är lika med noll. Likaså gäller övriga som missbrukar detta. Dom visar tydligt att viktigast av allt är att sko sig själva. Det passar sig inte här i tidningen men ett antal svordomar är på plats.

Eftersom politiker tycks klia varandra mest på ryggen så är det få som vågar uttala sig om detta och orsaken kan ju mycket väl vara att fingrarna är redan i syltburken.

Vad som krävs är att man direkt gör en kontroll gällande samtliga politiker som får ut denna ersättning och för de som satt detta i system kräva omedelbar återbetalning och att dom fråntas sina uppdrag. Hur skall vi väljare annars kunna återfå förtroende för politiker.

Att gå och rösta i EU-valet är inte att tänka på, för där är det exakt samma problem med de som väljs in dit. För allt för många handlar det bara om att sko sig på alla ersättningar man får.

Röststrejkar