Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Karlsson

Därför vill vi höja vårdpersonalens löner

Ett förlåt till all vårdpersonal, för att vi missyckades. Men vi försökte i alla fall.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vid sammanträdet i Munkedals Kommunfullmäktige 29 november lade vi fram ett förslag att alla sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden skulle få minskad arbetstid med två timmar per vecka med bibehållen lön. Vi föreslog också att de skulle få en löneförhöjning med 5 procent från 1 januari. Vi hade gärna sett en högre löneökning och en ännu kortare arbetstid, men gjorde bedömningen att detta var vad vi kanske kunde få en majoritet att acceptera. Vi hade fel. Inga andra partier ville ställa sig bakom vårt förslag. Och eftersom vi bara har två av 35 mandat så röstades vårt förslag ned. Vi kommer att försöka igen.

Det finns i vår kommun vardagshjältar som dagligen ger av sig själva för att förbättra tillvaron för andra. Dessa vardagshjältar får ofta beröm, men man kan inte betala med beröm när man skall handla i butiker, det fordras pengar. Och att få en kortare arbetstid med bibehållen lön visar att det finns substans bakom de vackra orden. Vi anser att beslutsfattare omgående måste gå från ord till handling och verkligen förbättra anställnings-, löne-, och arbetsvillkor för all Vårdpersonal. Och till slut kommer vi att lyckas.

Detta både vi hoppas och tror på. Många droppar vatten urholkar den hårdaste sten. Så då ska väl vi kunna få igenom förbättrade anställnings-, löne-, och arbetsvillkor för all Vårdpersonal?!

Rolf Jacobsson

För KD i Munkedal