Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mats Abrahamssons (M) och andra politikers arvoden var uppe till debatt häromveckan.
Mats Abrahamssons (M) och andra politikers arvoden var uppe till debatt häromveckan.

Därför vill vi sänka lönen för Mats Abrahamsson med 15 procent

Vänsterpartiet: Det borde inte vara några problem för oss politiker att sänka våra arvoden

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I Sotenäs kommun så finns det bara ett enda parti som tycker att även politiker ska dra sitt strå till stacken när det är besparingstider, och det är Vänsterpartiet!

Vänsterpartiet har, med bakgrund av att majoritetsstyret i kommunen tycker det är okej att vårdpersonal jobbar fler timmar utan att få kompensation för det, lagt en motion om att sänka alla politikerarvoden med 15 procent rakt av. Vi har bara en heltidsanställd politiker som ska leva på sin lön. Att han med sina 56 196 kr/månad går ner 15 procent tycker inte vi är en stor affär. Resterande politiker har rätt till förlorad arbetsinkomst plus eventuellt arvode. Vi menar då att det inte är något problem att de får 15 procent mindre i arvode!

Men alla partier i kommunen utom Vänsterpartiet tycker att vi absolut inte ska röra politikernas arvoden. Det tycker vi inte är okej och har skriftligt reserverat oss mot kommunstyrelsens förslag till beslut. Ärendet ska upp till kommunfullmäktige i oktober och där kommer vi att lägga fram vår motion.

Skriftlig reservationen från Vänsterpartiet Sotenäs:

En majoritet av politikerna i kommunen står bakom förslaget att öka heltidsmåttet för redan anställd personal inom omsorgsförvaltningen. Detta betyder i praktiken att det ger en lönesänkning och mindre tid hemma med sin familj. Denna ökning av heltidsmåttet görs bara för att spara pengar men politikerna själva bidrar inte med något för att hålla kostnaderna nere. Vänsterpartiet vidhåller att alla arvoden ska sänkas med 15 procent och reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

Vänsterpartiet Sotenäs

Ewa Ryberg

Magnus Johansson