Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Har en ljus framtid. Uddevallapartiets Ann-Charlott Gustafsson och Christer Hasslebäck berättar varför lokala partier vinner förtroende hos väljarna. Bild: Lasse Edwartz

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Därför vinner Sveriges lokala oberoende partier sympatier

Uddevallapartiet: De gamla partierna träter om vad som hände 1918 - inte vad som händer 2018.

Göteborgs-Postens rubriker ropar ut ett tydligt budskap. ”Demokraterna är nu lika stora som Socialdemokraterna i Göteborg”. Demokraterna är ett oberoende, lokalt parti i Göteborg som kastat av sig oket från höger-vänsterskalan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det är så de flesta av oss lokala partier resonerar. Vi är varken borgare eller socialister. Frågan är varför en 100 år gammal konflikt skall stöka till det politiska livet i Uddevalla, Strömstad, Skövde eller Göteborg. De flesta av dessa städer är inte större än att det borde kunna gå att sitta ner och resonera. Vi strävar efter samtal, samverkan och samarbete. Inte pajkastning.

LÄS MER: Wannholt: "Annat än tvåsiffrigt är ointressant"

Ny forskning visar att med största sannolikhet är det just lokala partier som är framtiden. Alltfler människor är trötta på det politiska käbblet, ett käbbel som alltför ofta inte handlar om sakfrågan utan har sin grund i vad som hände 1918 inte 2018.

Uddevallapartiet är Uddevallas lokala parti. Vi har under de gångna fyra åren visat att vi tar ställning till just sakfrågorna och det oavsett vilket av de ”gamla” partierna som stöder vad.

Ibland blir det socialistiskt och ibland blir det alliansen, men mest av allt blir det naturligtvis utifrån våra egna tankar och idéer.

LÄS MER: GP/Sifo: Demokraterna lika stora som Socialdemokraterna

De lokala partierna är normalt inte ”institutionaliserade”. Vi har inga stora kanslier med anställd personal, normalt inga politiker som har politiken som sitt levebröd och vi har inga bindningar till regionala eller nationella organisationer till vilka vi skulle behöva ta hänsyn och rätta oss efter.

Vi tar gärna emot dina synpunkter i enskilda ärenden

Uddevallapartiet tackar för det lokala förtroendet och känner nu att vi får riktigt med luft under vingarna, vilket kommer att visa sig i höstens val.

Ann-Charlott Gustafsson

Partiordförande (UP)

Christer Hasslebäck

Gruppledare (UP)