Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Dags att anpassa kostnaderna, LSK!

De flesta att man inte kan leva över sina tillgångar.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Förra veckan har mycket i Bohusläningen handlat om Ljungskile SK och deras ekonomiska problem. Klubbens inställning tycks vara att allt är Uddevalla kommuns fel som enligt ordföranden har diskriminerat LSK och gynnat alla andra idrottsföreningar som hyr in sig i kommunalt ägda anläggningar.

Oavsett om det handlar om ett företag, idrottsklubb eller privatperson vet de flesta att man inte kan leva över sina tillgångar. Jag kan omöjligt tänka mig att det inte innebär en extra kostnad för en klubb om man sparkar tränare eller sportchefer som sen ersätts med andra på dessa poster. Sker som regel i alla fotbollsklubbar och LSK är inget undantag.

LSK har sen många år stadigt figurerat hos kronofogden med betalningsanmärkningar samt obetalda skatter. Är bara att googla så kan ni läsa alla de artiklar som handlat om just detta

Det man ändå måste säga som ett stort plus är att LSK haft ett enormt stöd av boende och företag i Ljungskile och att utan dessa hade klubben sen länge gått i konkurs.

Men någonstans på vägen hade man hoppats att klubben anpassat sina kostnader gentemot sina intäkter och hade man gjort detta hade inte ekonomin sett ut som den nu gör.

Men om man anser att allt är Uddevalla Kommuns fel kan det inte vara lätt.

Före detta besökare på Skarsjövallen