Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rimnershallen Uddevalla träningsanläggning träning idrottshall idrott Bild: Karl af Geijerstam

Dags att flytta på skjutbanan vid Samneröd

Gör hela Rimnersområdet till sportcentrum

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Intressant att se att flera har tankar om en samlad plats för olika aktiviteter inom idrott och fritid. Jag har genom åren på mina semesterresor råkat hamna på platser där man i anslutning till sådana anläggningar även har en campingplats med uthyrningsstugor och annan service.

Förslag: Börja med att flytta skjutbanan på Samneröd långt bort från bebyggelse och gör området tillgängligt även för oss som vill gå en lång promenad ut i naturen med våra fyrbenta vänner mot Bjursjön eller varför inte till Blomsterlandet eller snäckskalsbankarna. En sådan promenad kan i dag snabbt avbrytas när skottsalvor plötsligt utbryter och hunden som från nyårsraketer och smällare redan är vettskrämd och stressad och bara vill komma hem till lugnet igen. Dessa skottsalvor hörs vida omkring och kan omöjliggöra en lugn promenad många kilometer från skjutbanan.

Gör sedan hela området från Rimnershallen till Blomsterlandet till ett fritids- och idrottsområde. En camping eller liknande i anslutning till området skulle dessutom locka besökare till stan.

Börje

Daghusse

Kommentera insändaren här nedan!