Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
HARPSUND 20180816 statsminister Stefan Löfven, och finansminister Magdalena Andersson, fotograferade på Harpsund. Bild: Henrik Montgomery/TT

Dags att Löfven får ledighet

Sverige behöver en icke-socialistisk regering

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Hans Lundberg 13 september

LÄS MER: Är det någon som borde avgå är det Kristersson

Riksdagen kommer till slut avgöra vilken regering och statsminister vi får för kommande mandatperiod. Nya moderaterna får avgöra hur länge Ulf Kristersson har förtroende att leda partiet. Den sittande regeringen valde att först neka till att Vänsterpartiet skulle få ingå i regeringen.

Så har alla tidigare S-ledda regeringar förhållit sig och heller inte låtit sig påverkas som den nu sittande. Stefan Löfven, säkert en bra person, och hans regering har dock fört landet i fel riktning genom att tvingats föra en till stor del V- socialistiskt inriktad politik. Detta för att få igenom sina budgetar och behålla makten.

Vad gäller SD har jag aldrig, som du påstår, ansett dessa vara rumsrena.

Däremot minst lika rumsrena som ert Vänsterparti. Jag reagerar mot att ni med era cirkaa 500 000 röstsympatisörer kan ha så stort politiskt inflytande och SD med cirka 1 100 000 sympatisörer inte ska ha något inflytande alls.

I sin av övriga partier och media instängda roll skapas för de SD-ansvariga svårigheter att ta tillvara deras sympatisörers intressen, vilket ibland ger mycket olustiga uttalanden.

Att Alliansen motarbetat många av regeringens förslag har de både rätt och skyldighet till i sin ställning som opposition. Detta är demokrati. Inte minst med tanke på att V tvingat regeringen att i en rad frågor föra en socialistisk, företagsfientlig politik.

Att det skulle ligga något försåt i att allianspartierna gått till val på olika politiska utfästelser har jag svårt att inse.

Lennart Svensson