Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Var finns personalen som inte tycker att jouren ska vara kvar, undrar Kommittén för Dalslands sjukhus. Bild: Lasse Edwartz
Var finns personalen som inte tycker att jouren ska vara kvar, undrar Kommittén för Dalslands sjukhus. Bild: Lasse Edwartz

Dags att släppa prestigen om nattjouren

Avtalet för nattjouren vid Dalslands sjukhus är uppsagt till den 31 december i år. Vad har ni tänkt efter detta? Inga anbudshandlingar finns framme.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Den 25 juni 2020 togs beslut om upphandling enligt LOU. Vad hände sedan? Troligtvis ingenting.

Är det inte ordförandens ansvar att få fram en lösning så snabbt som möjligt så att det inte uppstår något glapp när uppsägningstiden går ut?

Linda Jansson (M), Margareta Fredriksson (L), Kenneth Gustavsson (C), Hans-Carl Carlson (KD) och Hans-Joachim Isenheim (MP) ondgör sig i insändare (2 november) över de andra partiernas agerande. Man säger också i insändaren: ”Det blir ännu mer besvärande när dessutom läkare och vårdpersonal tycker att verksamheten inte ska finnas kvar”.

LÄS MER: Oppositionen går emot rekommendationer från läkare

Är detta med sanningen överensstämmande? Var finns denna personal? Det framgår då verkligen inte av jourens personal och deras insändare i olika tidningar, undertecknade med "Personalen på jouren".

Varför sinkar ni åtgärder för att lösa nattjourens framtid? Tvärtemot beslut som tagits i norra nämnden. Har inte ni som tagit på er ledningsansvar i nämnden ansvar för att nämndens beslut blir genomförda? Det går inte enbart att skylla på semestrar och pandemi.

LÄS MER: Jouren är en fråga om god vård på lika villkor

Ni har en månad på er. Ordna så att månaden används på bästa sätt för att det inte ska bli något glapp i tiden. Kanske ändra tagna beslut så att Närhälsan kan lämna anbud?

Släpp på prestigen. Uppfyll löftet från mötet 2018-08-22.

Kommittén för Dalslands sjukhus

LÄS MER: Nu ger vi på nattjouren upp – förhoppningsvis får ni vård ändå