Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Inget för Uddevalla. Linus Thörnblad hoppar i SM-tävlingar. Bild: Peter Krüger-Sörensen/TT

Dags att tänka om och dra sig ur mästerskapen

Hur ska man hinna bygga färdigt Rimnersvallen?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Kommunen själv är nu orolig för att man skall hinna få klart ombyggnaden av Rimnersvallen inför friidrotts SM 2020. Man borde vara mer orolig för alla pengar som detta kommer kosta oss skattebetalare, speciellt eftersom kommunen i våras sa att merkostnaden för SM endast är en liten del av de 20 miljoner som avsatts för diverse fortsatt utveckling av området. Men taktiskt är det naturligtvis smart att nu visa oro över att hinna klart, eftersom man då kan motivera den höga kostnaden med att man blev tvungen att påskynda allt och att detta medförde ökade kostnader.

Man säger själv i artikeln i tidningen att ärendet skall dras några gånger inom Kultur och Fritid, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och att därefter väntar bygglov och sen upphandling.

Vi förstår nog alla att detta innebär att det kommer dröja innan det blir någon start på ombyggnaden. Att arenan kan bli klar i tid är visserligen ingen omöjlighet, men troligen mycket svårt, men till vilket pris blir det i så fall?

Förutom kostnaden i kronor och öre för oss skattebetalare, så innebär det även ökade kostnader och minskade intäkter för fler olika idrottsklubbar. Både IK Oddevold och IK Rössö tvingas flytta sina matcher. Innebär förmodligen ett ekonomiskt tapp för dessa klubbar och vem ska stå för detta?

De två friidrottsklubbarna IK Orient och Hälle IF som har Rimnersvallen som hemmaarena, tvingas åka till exempelvis Trollhättan för att träna. För fotbollsklubbarna så finns ju i alla fall alternativa träningsmöjligheter i Uddevalla. Vem ska stå för dessa klubbars ökande kostnader och uteblivna intäkter, när exempelvis kioskrörelse påverkas i Rimnershallen med minskade intäkter.

Det är nog dags att kommunen innan startskottet går tar sig en verklig funderare på om man inte redan nu skall dra sig ur detta. Risken är annars stor att man står där sen med byxorna nere och tvingas backa ur fem i tolv, vilket både är pinsamt och onödigt och då har kostat oss en massa pengar helt i onödan.

Lägg ert krut på att lösa badhusfrågan så vi får ett nytt badhus före nästa istid och se till att en ny brandstation byggs innan samma istid kommer.

Väldigt trött skattebetalare