Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Firande av den estniska självständighetsdagen. Baltstaternas frigörelse kallas ofta den "sjungande revolutionen" på grund av körmusikens starka ställning i dessa länder. Bild: Timur Nisametdinov

Den fria världen gläds åt baltstaternas nyvunna frihet

Tacksamheten är enorm i Baltikum över att beskyddas av Nato

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik till Erni och Ola frihet 4 april

LÄS MER: Det verkliga hotet är inget struntprat

Erni och Ola, i era tidigare debattinlägg skriver ni att ni är vänsterfolk och att ni ständigt söker efter sanningen. Ni skriver: Putin är mycket uppskattad av det ryska folket. Ni skriver: när Ukraina närmade sig EU och friheten måste Ryssland agera. Rysslands krig kallar ni för ett agerande. FN:s sanktioner mot Ryssland kallar M för krigsföring. Ni skriver: Ryssland är den enda lagliga deltagaren i kriget i Syrien på diktatorn Assads sida. Däremot är ni emot Natos och Sveriges kamp i Syrien och dess grannländer mot IS.

Ni tar också upp Natos löftesbrott mot Ryssland som resulterade i att de tre Baltstaterna kom under den fria västvärldens beskydd, för detta är tacksamheten enorm i Baltstaterna, dessa länder som tidigare har förtryckts av Sverige, tsar Ryssland och av Sovjet. Varför gläds ni inte över Baltstaternas nyvunna trygghet och frihet?

Militärövningen Vostok 2018 var Rysslands största övning någonsin, ni nämner inte detta med ett ord. Natos övningar skriver ni däremot alltid om i mycket kritiska ordalag. Av allt detta som jag räknat upp drar jag och många med mig slutsatsen att ni är kommunister och att ni sympatiserar (är vän) med diktatoriska kommunist- och socialistländer.

Om ni däremot har vänner inom makteliten i dessa länder har jag ingen vetskap om, samma gäller för mig när jag skriver att jag känner en vänskap till demokratiska fria västländer. Jag har inga vänner i makteliten varken utrikes eller inrikes. Jag står helt fri i mina åsikter. Mina politiska åskådningar har jag inga som helst bekymmer med att avslöja, jag är en arbetare, fjärde generationens snickare på min hemö Smögen, tre generationer har röstat borgerligt, min farfars far Johan vet jag ej vad han röstade på. Att rösta borgerligt är och var helt naturligt för oss när vi var egna företagare. Jag känner en stor glädje och tacksamhet för mina förfäder enorma slit och arbetsglädje. Sist vill jag nämna jag tillhör inget parti men just nu är min stora favorit Ebba Busch Thor, denna fantastiskt duktiga kvinna.

Nato-vännen,

Bengt Larsson