Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
©SCANPIX SWEDEN, 1995-03-02.Hemglass - Hemglassbil.Bilden: Två personer står bakom en blå glassbil med Hemglass logga på.Foto: Leif R Jansson/SCANPIX Code: 50020 Bild: Leif R Jansson/TT

Det är svårt att ta sig till sjukhuset med glassbil

Jag har 85 kilometer till sjukhuset!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Har svårt att ta mig till sjukhuset då glassbilen bara kommer på lördagseftermiddag och sopbilen endast varannan tisdag morgon.

Förstår att det är kärvt med ekonomin inom NU-sjukvården, då man kommer med sådana här förslag. Men att även försöka lura patienter på sin berättigade reseersättning genom att hålla inne sjukvårdskvittot vid incheckning på sjukhuset samt på vissa ställen skylla på att kvittomaskinen är trasig, det är inte rent spel. Är ofta på NÄL, på Uddevalla sjukhus och hos Audionomen i Vänerparken och har tillräckligt svårt att ta mig till de olika ställena som det är nu, utan att behöva lifta. Har som sagt 170 km fram och tillbaka till Näl t.ex. och ofta passar inte läkartiderna ihop med busstidtabellen ens. Skulle vara roligt om landstinget skickade mig en resplan varje gång jag skulle på läkarbesök, vilket emellanåt kan bli så mycket som 4 st. på två veckor.

Förra gången det var sådan här spariver på resorna åkte jag en akut resa till NÄL, efter samråd med 1177 och blev inlagd akut i 10 dagar. När jag skulle åka hem bad jag om det utlovade intyget på taxiresan dit, då jag var fullt berättigad till att vid sjukdomstillfället ta taxi till vården enligt både 1177 och kirurgavdelningen på NÄL, men de senare hade sparkrav på sig och kunde därför inte skriva på någonting. Resan skulle kosta runt 1000 kr vid tillfället, eftersom jag har 85 km enkel väg till NÄL. Efter veckor av bråk gav de med sig och skrev på.

Skall det nu bli samma visa nu och de medvetet försöker lura patienterna på sina resor, då kräver jag att man flyttar sjukhusen till Sotenäs kommun, så man kan ta rullstolen eller rollatorn dit.

Multisjuk från Sotenäset