Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Jack Borlinger Bild: Per Landén
Jack Borlinger Bild: Per Landén

Det behövs poliser för att stölderna på byggena ska stoppas

Vad gjorde Catharina Elmsäter Svärd när hon var minister?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Sveriges Byggindustrier

LÄS MER: Stöldligorna är ett hot mot byggindustrin

Vd för Sveriges Byggindustrier Catharina Elmsäter-Svärd tar i en debattartikel upp problemet med stölder inom byggbranschen. Att problemet finns är det ingen som tvivlar på och när hon nu vill påvisa detta problem, så blir det som vanligt när en före detta moderat politiker kommer ut i verkligheten, att ändamålen helgar medlen. Man kan ju fråga sig vad har hon själv gjort som riksdagskvinna och Infrastruktursminister i Alliansen för att åtgärda dessa problem.

Varje år som hon satt som minister skedde cirka 3000 stölder från byggen och ingenstans i hennas cv kan man se något förslag till problemlösning. Det hade varit klädsamt om hon kunnat visat upp 1 enda åtgärd under alla sina år som riksdagskvinna. Hon kom in 1996 och har sedan suttit nästan oavbrutet i den församling som har till uppgift att bl.a. stifta lagar. Elmsäter-Svärd beter sig precis som moderaten Staxäng som satt under tiden 2006-2014 och som efter han åkt ut ur riksdagen hade lösningar på liknande problem som Elmsäter-Svärd tar upp. Utförseln av stöldgods, förstärkning av polisen och tullen med mera. Varför gjorde ni inget åt dessa problem under Alliansregeringens åtta år ?

I riksdagskansliets arkiv över motioner , förslag med mera som skulle kunna vara ett steg på vägen lyser moderata åtgärder med sin frånvaro. Inte så konstigt alls, utgifter för det allmänna har aldrig varit Moderaternas starka sida och därför går det utmärkt att komma med förslag när man inte själv skall eller vill finansiera dessa. Elmsäter-Svärd kräver ökade insatser mot miljardsvinnet i byggbranschen och ökade resurser till polisen. Samma Elmsäter-Svärd var med i Alliansregeringen och drog ner på ett par tusen utbildningsplatser 2008-09. Dessa nu utbildade poliser hade varit bra och ha nu.

Byggsvängen får väl använda lita av de miljardvinster man gjort och fortfarande gör för att eliminera stöldmöjligheterna på byggarbetsplatserna.

Jack Borlinger

Ska bovarna upptäckas måste det finnas poliser ute om nätterna.