Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Det har väl alltid funnits krav för försörjningsstöd?

Besparingar drabbar de svagaste.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu händer det igen! När en kommun ska spara, drabbar det de svagaste. Nu har turen kommit till Socialtjänsten i Uddevalla som ska spara ofattbara 50 miljoner. Personalkostnader är höga, inte tu tal om det. Det ska man råda bot för genom att höja heltidstimmar för vissa anställda. Fackföreningarna har numera mist sitt klös och håller sig allt mer passiva.

En annan åtgärd är att anlita externa aktörer! Det har många gånger visat sig att det är dyrare. Också krav för försörjningsstöd. Vad i all sin dar, har inte krav funnits? Samverkan mellan socialtjänst och sjukvård – jag måste ha levat i en bubbla och trott att detta existerade! Men det är inte så konstigt att Socialtjänstens budget inte håller ramarna när hela stadsdelar lever på stödåtgärder tack vare en viss statsminister som öppnade sina hjärtan.

Det där med ekonomi är svårt, det insåg redan Fröding: "Erk du! Maja du! Så ska vi ha't!"; fast dikten avslutas: "Erk du! Maja du! Var ska vi ta't?"

Förresten, det är val till Europaparlamententet 26 maj. Oavsett vilken ideologi Du har, rösta medan Du har den rättigheten kvar!

Maj-Britt Jonasson