Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Det porlande vattnet saknas i Uddevalla

Rusta fontänerna inför nästa år!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

En fontän är ett mycket viktigt inslag i stadsbilden. Det rinnande vattnet skapar en rogivande, mysig och stimulerande miljö med sitt porlande. Ordet fontän är franska, men ytterst kommer ordet från latinets fons, som betyder källa eller springbrunn.

LÄS MER: Få igång fontänen vid Folkets park

Därför är det glädjande att det i Uddevalla finns ett antal fontäner. Vad som tyvärr är mindre glädjande är att flertalet av dessa fontäner saknar vatten och därmed försvinner tjusningen med dem. På det befolkningsmässigt växande söder i Uddevalla finns ett par fontäner, bland annat en med placering vid gamla Folkets Park som är ett exempel på denna avsaknad av vatten. I detta område bor många äldre, som skulle uppskatta en komplett fontän. Att sitta runt denna fontän och prata om gamla minnen med kompisar om Uddevalla och ”lösa världsproblemen”.

LÄS MER: Nu ska läckande fontän i centrum räddas

Vi är väl medvetna om säsongen för fontänumgänge i år går mot sitt slut, men vi vill med dessa rader uppmana kommunen att upprusta dem inför våren nästa år.

Karl Olof Antonsson, Christer Bäcklund, Nils Carlsson, Ronny Ekström, Ove Fogel, Per-Olof Göthe, Björn Samuelsson, Bengt Snis, Dan Terstad, Ingemar Törner, Harri Wilenius;

Samtliga boende på Söder i Uddevalla