Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Dingle. För långt bort från Munkedal.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Dingle ligger för långt bort

Varför lägger man ett äldreboende i Dingle istället för Munkedal?

Det är ett oomkullrunkeligt faktum att inom Munkedals kommun bor det flest människor i Munkedals samhälle. Följaktligen bor också flest äldre där. Trots detta har den styrande majoriteten beslutat att utbyggnaden av äldrevården ska ske i Dingle. Hur tänker man då? Eller rättare sagt, tänker man över huvud taget?

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Ska det anordnas skytteltrafik från de olika delarna av tätorten till Dingle för att exempelvis en maka/make skall kunna hälsa på sin livskamrat? Det är knepigt nog som det är i dag med en till ytan stor kommun med flera små samhällen. Det blir många och långa resor redan i dag. Nu blir det ännu fler. Har de ansvariga politikerna hört talas om klimathotet?

Det finns områden i tätorten som skulle passa alldeles utmärkt för en utbyggnad i centralorten. Ovanför före detta tingshuset finns ett stort område som skulle passa förträffligt. Nära till övriga områden, nära till apotek och vårdcentral, nära till tandvård. Det skulle säkert intressera regionen med en koncentration till en sådan placering.

Om äldrevården förläggs till Dingle blir det inte bara långt för en äldre nära anhörig, färdtjänst kommer att kosta stora pengar med allt skjutsande. Men det är kanske meningen att vi gamlingar ska cykla. Det är väl tänkt att någon ska använda de cykelbanor som för miljontals kronor har anlagts i denna backiga kommun. Är det här verkligen ett beslut som har tänkts igenom?

Det är inte alltid roligt att bli gammal och beroende av samhällets bistånd. För oss äldre i Munkedal ser det inte särskilt ljust ut. Vi borde nog demonstrera!

Gunilla i Munkedal