Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Johan Wiktorsson (M)

Dingleskolan kan sänka Munkedals ekonomi

Debatt: Ett köp av Dingleskolan är en tickande bomb

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Moderaterna säger stopp och belägg om köp av Dingleskolan för 28 miljoner. Moderaterna i Munkedal har under hela processen ställt frågan till majoriteten vilka konsekvenser på kort och lång sikt ett köp av Dingleskolan innebär för en redan ansträngd kommunekonomi, men svaren har uteblivit.

En så pass stor affär för kommunen måste ges tillräckligt med analys för vad det kommer kosta! Det enda man kan läsa sig till i kommunstyrelsehandlingarna är en kortsiktig analys om man inte köper. Det handlar om 35 byggnader om 25 000 kvadratmeter och ett framräknat yttre skalunderhåll på cirka två miljoner per år, då har man alltså inte räknat med inre underhåll, där man alltså inte vet kostnaderna, inte ens brytt sig om att uppskatta dessa.

Här har vi en tickande bomb på en ekonomi som redan nu är i tung gungning. Efterkonstruktioner om olika sätt att nyttja lokalerna ser vi bara som ren spekulation, som kommunala kor, kommunala odlingar av grönsaker med mera. Detta är inte hållbart för att kunna betala av ett inköp om 28 miljoner. Att sälja av en säker inkomst som skog för att delfinansiera en mycket osäker affär känns riktigt fel mot våra medborgare.

Än är det inte försent att stoppa affären och ta fram en balanserad analys!

Johan Wiktorsson (M)

Ordförande moderaterna i Munkedal