Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Blir det skattesänkning i Munkedal eller inte? Bild: Lasse Edwartz

Dubbla budskap om skattesänkning i Munkedal

Pågående förhandlingar mellan M, S och C i Munkedal om nästa års budget och framtida majoritetsstyre verkar ha effekt på partiernas sätt att arbeta.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Som tidigare redovisats vill S och C både renovera och inte renovera den gamla förskolan i Dingle. De vill både bygga ny och inte bygga ny förskola i Dingle. Denna arbetsmetod att vara både för och emot har nu även Moderaterna i Munkedal börjat praktisera.

Som redovisats i ett reportage i Bohusläningen, har M och L i sin gemensamma budget sagt sig vilja, och även lagt som förslag, att kommunalskatten i Munkedal ska sänkas med 25 öre. I handlingarna till nästa sammanträde i kommunstyrelsen läser vi under rubriken ”Utdebitering”: ”Skattesatsen uppgår till 23,63 kronor för år 2020. Inför Budget 2021 föreslås en sänkning med 25 öre och skattesatsen uppgår till 23,38 kronor.”

I samma handlingar, ”Mål och resursplan”, skriver kommunalrådet Jan Hognert (M) följande: ”Under mandatperioden har vi som mål att sänka skatten i nivå med jämförbara kommuner – och vår ambition var att redan under 2021 påbörja en sänkning. Men med anledning av rådande situation väljer vi i nuläget att avvakta.”

Så M både sänker skatten – och sänker inte skatten.

Vad som nu händer med förskolan i Dingle och skatten i Munkedal är naturligtvis svårt, om inte omöjligt, att veta utifrån de dubbla budskap som S, C och M levererar. Däremot är det lite lättare att förutspå att någon, eller några, kommer att förneka att det pågår förhandlingar om samarbete, medan andra är mer svävande.

Rolf Jacobsson

Kristdemokraterna i Munkedal