Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

STOCKHOLM 20190321 Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Kristdemokraterna öppnar för politiska samtal med Sverigedemokraterna. Men något nytt politiskt block är det inte frågan om, enligt KD-ledaren Ebba Busch Thor. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060 Bild: Henrik Montgomery/TT

Ebba Busch Thor har god politisk insikt

Främlingskap är nedbrytande och farligt

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Så har det icke oväntade hänt att KD som första parti tänker samtala med SD. En insikt om det nya politiska läget som alltmer kommer att smyga sig på politikerna som det redan gjort för fritt tänkande väljare. Snabbt börjar brunsmetningen och Löfvén och vänstern håller i största penseln.

De har själva en stor burk att hämta brunt och rött ur med tanke på deras egna historia och samarbeten med obehagliga partier som VPK.

S har kunnat regera sin långa tid på grund av att de i egna maktens intresse samarbetat med partier med en massmördarideologi. Dagens Vänsterparti är en reformerad upplaga av kommunismen men har samma totalitära syn på staten mot människan, det vill säga förtryck och ofrihet. Det är närmast förtal när Löfven anklagar 1,2 miljoner väljare för att vara rasister och nazister. Annie Lööf kallar KD:s beslut för ett historiskt misstag men sina två med DÖ och Jöken, för att begränsa folkets inflytande där hon liksom Björklund gjort sina partier irrelevanta, är något vi väljare inte ser?

Public service med sin rödgröna övervikt i journalistkåren jobbar enögt och tondövt på mot sina lyssnare och tittare. Cecilia Gralde kunde inte i Aktuellt hålla igen sin rödhet när hon under intervjun med Ebba Bush Thor undslapp sig ”då kan ni alltså förhandla med ett främlingsfientligt parti med sina rötter i nazismen”. Beundransvärt att EBT höll lugnet och inte konfronterade Gralde med henne bristande neutralitet i sitt jobb. Inte första och sista gången vi kommer att se dessa påhopp från PK media.

Jag väntar bara på den utsatte politiker som tappar tålamodet och konfronterar en partisk journalist under en intervju som den igår. Det nya politiska landskapet kommer att växa fram på grund av väljarnas bristande förtroende för regeringens och stödpartiernas resultat och förmåga att lösa de problem som de själva skapat för Sverige.

Den bristande respekten för Sverige och svenskarna jäser ute i landet och tyvärr kommer vi se ett tragiskt slå tillbaka i någon form som vi fick se på Nya Zeeland. Det har byggts upp väldiga motsättningar och importerade problem i landet med den misslyckade massinvandringen och integrationen. Trots ett av världens högsta skattetryck har inte Löfven och hans stödpartier lyckats leverera trygghet under en högkonjunktur. Väljarna ser och upplever sveket men våra styrande och PK-media lever i ett vakuum. Det byggs upp ett främlingskap som är nedbrytande och farligt för det krackelerande välfärdslandet Sverige.

Anders Blide