Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Valvinnare 2018? Jimmie Åkessson, Sverigedemokraterna.

Efter nästa val är det Åkesson som bjuder in

Politiker – gör något!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Anna Kinberg Batra vill bjuda in Sverigedemokraterna till samtal om eventuellt samarbete. Det tenderar bli protest inom Moderaternas skaror. Ofred inom eget parti och inbjudan till SD kan hon spara sig. Efter nästa val vill hon bli inbjuden av Jimmy Åkeson. Då är jag rädd att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti. Inte på grund av en solid politik för Sverige, utan på grund av att ett ökande antal svenskar upplever att SD säger detta som ett ökande antal svenskar önskar att deras gamla partier ska säga.

Det skrämmer mig att lyssna till hur många äldre som säger att nu får det vara nog. Inte längre vill de rösta på sina ”gamla” partier. Partier som har svikit sina väljare. Lösningen tycks vara partiet som aldrig har tagit ansvar, men som säger hur de vill göra det. Så varför inte låta partiet försöka?

Vad protesterar de mot, de som inte längre vill rösta på sitt gamla parti? Vad protesterar inte många svenskar mot? Moderaterna vill lägga ner arbetsförmedlingskontoren eftersom de inte funkar. Varför inte lägga ner polisen? Funkar den bättre? Eller vården? Eller bankerna? Eller rättsväsendet? Eller skolarna? Eller Postnord? Eller medierna som lovprisar det fria ord, men de enda ord som är fria, tycks vara journalisternas egna intressen.

Gott med undantaget Dagens Nyheter. Där berättar man om ställen i Sverige där kvinnor inte har tillträde eftersom de är kvinnor. Sharia-islam har övertagit. Tidigare gick media ut med offentliga personer som inte ville ta kvinnor i hand. Kvinnor ofredas allt oftare. Konstigt att de blir rädda?

När Sveriges regering, polis och journalister nekar berätta varifrån de kommer de som ofredar kvinnor eller/och begår brott i Sverige, vad är då mer naturligt än att tro alla bovar är invandrare eller att alla invandrare utgör en fara? Vad gör regeringen för att lugna oss? Höjer straffet för bruk av handgranater…

Kan man som politiker i Sverige vara mer döv för vad folk ber om? Gör något! Mot ofredandet, mot medier som tystar ner, mot polis som inte syns eller hörs, mot ett rättsväsende som låter flera bovar gå än som döms och som gör det omöjligt för 90 procent av trafikskadade att få sin rättmätiga ersättning, mot en vård som går på knäna eftersom man låter landstingen ha ansvaret, mot att bankerna styr Sverige. Konstigt att väljare söker alternativ till ”sitt gamla” parti när SD tycks ha svar, eller i åtminstone tycks lyssna?

Thor Thorstensen

Uddevalla