Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svängningen i badhusfrågan är en av flera händelser som skribenterna lyfter fram som tveksamma från Uddevallapartiet. Bild: Karl af Geijerstam
Svängningen i badhusfrågan är en av flera händelser som skribenterna lyfter fram som tveksamma från Uddevallapartiet. Bild: Karl af Geijerstam

En gnutta självkritik vore kanske på sin plats från UP

Om någon, i ren villfarelse, tror att vi genom vår debattartikel om den politiska röran I Uddevalla kommun på något sätt skulle ta parti för Uddevallapartiet (UP) så vill vi på detta sätt kraftigt dementera detta.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Uddevallapartiets fullmäktigegrupp

LÄS MER: Alliansens motarbetande gick före Uddevallas bästa

Det är visserligen glädjande att UP:s fullmäktigegrupp delar de allra flesta av våra synpunkter men man har totalt misslyckats med att se sin egen roll i den uppkomna situationen.

Christer Hasselbäck och UP bör nog revidera sin självbild en aning och vara lite mer självkritiska. Man har ju faktiskt själva förhandlat med Socialdemokraterna under resans gång, det hade varit intressant att se resultatet. UP framställer sig hela tiden, framför allt, som ett företagsvänligt parti. Problemet är bara att en ordförande i kommunstyrelsen representerar hela kommunens befolkning även om man inte bor i centrum av Uddevalla och driver företag. Under Hasslebäcks ledning såg vi ett flertal tvivelaktiga händelser. Partiets svängning när det gäller badhusfrågan, Kinaaffären, kvittoaffären med Musselbaren och Kärranäsvägen är några exempel som inte inger förtroende.

LÄS MER: Ingen vill se att kejsaren är naken

Uddevallapartiets fullmäktigegrupp avslutar sin insändare med att berömma sig för att vara "glada amatörer" utan ekonomiskt intresse. På den punkten ber vi att få påminna läsarna om att Hasslebäck var en av pådrivarna när det gäller ersättning till partiernas gruppledare och direkt efter maktskiftet, i somras, avgick Hasslebäck (som redan erhåller maximalt kommunalt arvode) som gruppledare till förmån för Ann-Charlotte Gustafsson, troligtvis för att man skulle maximera möjligheten att ta ut arvode. Glada amatörer, ja! Utan ekonomiskt intresse? Tveksamt.

Torsten Torstensson (C)

Roger Johansson (L)

Stig Olsson (C)

ledamöter av kommunfullmäktige

LÄS MER: Svårt att hitta vinnare i den politiska röran i Uddevalla