Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Vänder. Bussen fortsätter inte nedför Kapellebacken.  Bild: Karl af Geijerstam
Vänder. Bussen fortsätter inte nedför Kapellebacken. Bild: Karl af Geijerstam

En hel stadsdel saknar buss

Flexlinjen är inget alternativ för oss

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Alf Gillberg

LÄS MER: Vi vill utöka flexlinjen till Kapelle

Tack Alf Gilberg för att du tog dig tid att besvara vår insändare i dessa valtider.

Att ni vill utöka Flexlinjen det är helt okej, men Flexlinjen är ett komplement till kollektivtrafiken, inte en ersättning. Som pensionär kan man planera sitt resande betydligt bättre då kan man använda Flexlinjen men om man jobbar eller går i skolan är Flexlinjen helt utesluten. Den måste beställas under kontorstid och man vet inte om det finns plats när eller om den kommer. Om man skall till jobbet, skolan eller fritids aktiviteter då är Flexlinjen inget alternativ.

LÄS MER: Är vi som bor på Kapelle inte lika mycket värda som andra?

Den så kallade. utredning som gjordes innan nedläggningen, den mätte aldrig antalet resenärer. Den var beställd av Västrafik för att ta reda på hur mycket tid man kunde spara om man slopade slingtrafik och började med linjetrafik. Man kom fram till att man tjänade tre minuter från Kampenhof till Bohusgården. Det tyckte ni politiker och tjänstemän var tillräckligt för att en hel stadsdel blev utan kollektivtrafik.

Du skriver att Västtrafik lägger upp trafiken efter trafikunderlag liksom efter vilken linjedragning som gynnar flest resenärer. Då är det väl mycket konstigt att ni bygger en vändplan på Sommarhemmet så att bussen väder där och utesluter Kapelleborna från kollektivtrafiken.

Om bussen fortsatt utför Kapellebacken, då hade ju många fler fått tillgång till kollektivtrafiken. Det kan ju absolut inte vara en kostnadsfråga. Vändplanen lär ju ha kostat flera hundratusen att iordningställa.

De pengarna kunde användas till att rätta till viadukten vid Sörkällegatan så den nya bussarna kommer under. Då hade skattepengarna används effektivt och så att så många invånare som möjligt fått del av det allmänna.

Monica och Ingemar