Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Det är nästan stor skam att det inte finns möjlighet att spela padel på en turistort som Smögen", skriver Morgen Hjerling. Bild: Karin Carlsson

En padelhall på Smögen borde vara intressant även för politikerna

Som Bohusläningen mycket riktigt beskrev har Smögens Tennisklubb i flera år försökt att få arrende och bygglov för en padelhall i anslutning till vår tennisanläggning på Smögen. På en grov och i stort sett oanvänd grusplan. Dock med negativt slutresultat hela tiden.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

LÄS MER: Vill bygga en padelhall – men får inget bygglov

I vår senaste bygglovsansökan gav vi upp och sökte för bara en utomhusbana och för bara ett eller några år i taget. Om nu kommunen, mot förmodan, skulle påbörja en förändring av gällande stadsplan för området är detta någonting som normalt brukar ta 4–6 år att genomföra. Speciellt i Sotenäs kommun har det sagts oss.

Vi har då sagt i vår ansökan att en sådan utomhusbana som är beskriven i vår ansökan river vi på 1–2 dagar, med bibehållande av i stort sett 100 procent av materialet. Med den popularitet som padelspelet har nu och framöver (hallar och banor växer upp överallt) är det nästan stor skam att det inte finns möjlighet att spela padel på en turistort som Smögen.

LÄS MER: Därför behöver Smögen en padelhall

Vi förstår att kommunens politiker och tjänstemän vill att ärenden ska gå rätt till, men vi förstår inte den ohjälpsamhet som byggnadsnämnd/tekniskt utskott tycks visa oss vad gäller att titta på lösningar på problemet. Är det särintressen eller är det totalt ointresse för sport och fritidsutövande hos företrädare för byggnadsnämnd/tekniskt utskott som ligger i botten?

Att en padelanläggning bör ligga i anslutning till tennisbanorna på Smögen är väl lika självklart som att byggnadsnämnd med mera bör ligga i anslutning till kommunhuset i Kungshamn.

Morgan Hjerling

Tennisälskare och fram till 2020 mångårig ordförande i Smögens Tennisklubb