Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

En röst på sverigedemokraterna – vad händer sedan?

"I Polen tar ett nationalkonservativt parti kontroll över domstolarna och de blir inte längre oberoende och utan rädsla för att kunna tala fritt."

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

SD har nu blivit ett alltmer "rumsrent" och populistiskt parti som många avser att rösta på. Jag har förståelse för att detta kan vara ett symtom på besvikelse över att tidigare makthavare har missbrukat sitt förtroende. SD har en ideologi med en snäv människosyn och utser ofta en syndabock, i många fall invandringen som orsak till problem i samhället. Nu hörs stöveltramp lite varstans i Europa.

I Polen tar ett nationalkonservativt parti kontroll över domstolarna och de blir inte längre oberoende och utan rädsla för att kunna tala fritt. I Ungern finns knappt några fria medier kvar, tv och radiokanaler har tvingats stänga ner sin verksamhet. Nu är det extra viktigt att vi värnar vår rätt till demokrati och röstar på ett parti som står för sådana värderingar.

Tyvärr, har det tidigare i historien visat sig att man vänjer sig successivt och ser inte de negativa konsekvenserna innan det är försent.

Ett civiliserat samhälles fernissa är mycket tunt!

Orolig Cecilia