Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Erland Holmdahl: Vi agerade för sent

Jag delar insändarskribentens uppfattning att vi måste förstärka fotbollskompetensen i LSK, skriver Erland Holmdahl efter kritiken från ”Den oerhört besvikne sympatisören” i förra veckan.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Läs också: LSK-ledningen hade ingen koll

Under de senaste åren har tränaren haft stora befogenheter och en helt avgörande inflytande på uppbyggnaden av laget med rekrytering av spelare, taktik, träningsupplägg etcetera. Den ordningen fungerade bra under en period. Fotbollsutskottet förde en tynande tillvaro. Den ordningen fortsatte under Jonas Olssons korta period som tränare vilket fick uppenbara konsekvenser.

Vi var många som hoppades på ett trendbrott när vi slog GAIS i den sista matchen före sommaruppehållet, men jag måste ge insändarskribenten rätt; vi agerade för sent för att rädda upp situationen. Vi har nu förändrat Fotbollsutskottets roll, ansvar och befogenheter och sammansättning. Bosse Wålemark är ny ordförande med mycket erfarna ledamöter vid sin sida.

Skribenten hävdar också att vi ägnat oss åt ovidkommande projekt som påverkat idrottsresultatet negativt. Så är inte fallet. När jag för tre år sedan ombads att engagera mig i LSK var det inte någon fotbollskompetens man var ute efter. De ekonomiska problemen var och är stora. Det krävdes ett rejält trendbrott med en förstärkning av den del av organisationen som drar in pengar.

För att LSK ska kunna driva arenan, sin barn- och ungdomsverksamhet, akademi och elitlaget måste vi satsa offensivt för att bli attraktiva för våra sponsorer och samarbetspartners. För de flesta är vår plats i eliten en avgörande faktor för att stödja oss. Men för många andra krävs det mer. Därför satsar vi målmedvetet på att bli ”en aktiv medspelare som verkar för ett gott och hållbart samhälle”. Alla i LSK:s ledning, inklusive de som leder vår fotbollsverksamhet, står bakom denna ambition. Självklart finns det inga direktiv eller krav från Svenska Fotbollförbundet att driva projekt som till exempel Gröna Bollen, men det uppskattas och uppmuntras av våra centrala organisationer. Kanske är det dessa initiativ som gjort att över 500 nya medlemmar anslutet sig till LSK under det senaste året? Och jag kan försäkra alla om att detta arbete på intet sätt tar kraft eller pengar från fotbollsverksamheten. Tvärt om!

Det är helt nya kompetenta krafter som sympatiserar med våra ambitioner som lägger ner ett stort arbete för att bygga ett starkare LSK. Men utmaningarna är stora för att fylla igen gamla hål och för att LSK i framtiden ska kunna driva ett elitlag och en ungdomsverksamhet med 350 barn och ungdomar på sin egen arena.

Avslutningsvis. Att vi åkte ur superettan beror på en mängd olika faktorer som vi nu analyserar och där naturligtvis fotbollskompetensen är helt avgörande för att vi ska komma tillbaka och bli ett stabilt elitlag. För det är alla i LSK:s ledning helt överens om. Så min anonyme vän; om du har konkreta förslag på åtgärder och på vilka som har ”den rätta kompetensen” för att vi ska lyckas med detta är du mer än välkommen att krypa ur anonymiteten och engagera dig i LSK.

 

Erland Holmdahl

Ordförande i LSK