Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Pexels.com
Bild: Pexels.com

Färre chefer kostar mindre pengar

Det är inte på golvet det ska sparas, det är betydligt högre upp.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För ett bra tag sedan skrev jag en insändare om äldrevården i Uddevalla. Nu har nästan ett år passerat och ett val har varit. Vilket betydde att styret i Uddevalla har bytts ut. Detta får vi hoppas kommer ge genomslag i socialtjänsten och andra organisationer. För det som varit är långt ifrån acceptabelt.

Det är dags att sluta att använda socialtjänsten och dess verksamheter som experiment för olika anställningsformer och diverse dåligt förankrade projekt som slösar bort både tid och pengar.

För det är just styrning som saknas. Vad har hänt genom åren. Jo chefsstegen har blivit högre. Vad jag har förstått har det installerats en ny mellanchefsnivå inom äldrevården. Så nu har beslutskedjan blivit längre. Svagt ledarskap har blivit ännu svagare.

Här får vi hoppas att Samverkansmajoriteten rensar upp. Här finns troligen massor av pengar att spara. Hur många enhetschefer finns i Uddevalla? Hur många mellanchefer? Här finns det massor att spara. Det är nu upp till Samverkansmajoriteten att ta tag i detta.

Det är inte på golvet det ska sparas, det är betydligt högre upp. När man städar en trappa börjar man uppifrån och går neråt för att få med sig smutsen. Mycket enkelt. Att spara på de gamlas mat och dryck är ju bara löjeväckande. Jakten på hundralappar kostar betydligt mer än det ger i slutänden. Förstår någon detta? Det är inte en lättöl till maten som kostar. Det är inte en kaka till kaffet som kostar. Vi kan ge våra gamla detta. De betalar dyrt och ska inte lida för bristen på bra ledarskap.

Så nu får vi se vad Samverkansmajoriteten kan uträtta. Behövs inte nobelpris i ekonomi för att lösa denna ekvation.

Så kan det vara på sin plats att äldrevården och andra grenar inom socialtjänsten får slippa en massa socialpolitiska experiment utan får koncentrera sig på att ta hand om behövande.

Tröttare