Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
STOCKHOLM 2018109 Centerpartiledaren Annie Lööf pratar med reportrar efter hennes möte med riksdagsgruppen i Skandiasalen på tisdagen. Foto Anders Wiklund / TT kod 10040 Bild: Anders Wiklund/TT

Först blockerades Öresundsbron - nu regeringsbildningen

Centerpartiet har drabbats av ännu en historisk låsning

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Demokratin i Sverige håller på att dödas av våra riksdagsledamöter som sätter egna egoistiska intressen före landet Sveriges. Bristande flexibilitet och politiska låsningar omöjliggör en styrning av Sverige som överensstämmer med folkflertalets intressen. Vänsterpartiet med sina kommunistiska rötter och kvarstående antiprivatkapitalistiska programpunkter accepteras att samarbeta med men inte Sverigedemokraterna. Det förstnämnda partiets röstandel utgör ändå bara grovt hälften av det senare men det senare partiet skall hållas utanför alla samtal och deras väljares röster är ingenting värda. Är det Riksdagsdemokrati modell 2018? Ett parti som fått nästan en femtedel av alla avlagda röster i det senaste riksdagsvalet nu i september skall inte få påverka överhuvud taget. Varför röstar folk överhuvud taget när demokratin i Sverige är på väg att tas bort!?

Förstår inte politikerna att vanliga människor känner mer och mer avsky mot dem när de uppträder som barn i en sandlåda!?

Undertecknad röstade inte på Sverigedemokraterna men anser att alla röster skall räknas även SD:s även om det inte passar ledande partiföreträdare i Centerpartiet och Liberalerna!

Centerpartiet har ju för övrigt en lång historia av tidigare låsningar om kärnkraft och om Öresundsbroförbindelse med mera, så det är ju i sig inte förvånande att man ännu en gång har låst sig och väljer att sälja ut sin politik av prestigeskäl. Har man ingenting lärt av sin historia undras? Tragiskt!

Liberalerna som brukar ha sunda åsikter och som traditionellt stått upp för frihet och demokrati är nu också på väg att svika sina väljare varav undertecknad är en enda person. Sakpolitiken är tydligen inte så viktig som prestige och låsningar för dessa två faktiskt mycket små partier åtminstone vid jämförelse med det mycket större SD.

Lars Hermansson

Forshälla